Gemeente Breda

Groen licht voor dertien nieuwe FMO plannen

Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van dertien plannen die zorgen voor meer sociale samenhang en die Bredanaars kansen bieden mee te doen in de stad.

Deze projecten, ingediend in de tweede ronde 2008 van het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn goed voor EUR 376.000. Wethouder Janus Oomen maakt vanavond rond 17.30 uur, ter vervanging van Marja Heerkens, bekend welke plannen dit zijn.

Ook worden de al gehonoreerde projecten uit de eerste ronde in het zonnetje gezet.

In de tweede aanvraagronde 2008 voor subsidiëring uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling zijn 26 projectaanvragen ingediend. Op advies van de commissie FMO zijn door het college van burgemeester en wethouders dertien ideeën gehonoreerd en zijn er twee projecten aangehouden. Elf voorstellen voldeden niet aan de richtlijnen van het FMO en zijn eventueel doorgeleid naar een andere subsidiemogelijkheid. Samen met de aanvragen uit de eerste ronde heeft het college nu 21 FMO projecten gehonoreerd voor een kleine 1 miljoen euro.

Het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling is een initiatief van de Gemeente Breda, dat past bij de koers die de gemeente samen met haar inwoners wil varen. Samen met elkaar bouwen aan Breda als `sociale stad'. De gemeente wil zoveel mogelijk goede ideeën uit de stad bekronen. Breda wil dat het FMO een blijvende meerwaarde heeft voor de stad. Dat vraagt om goed doordachte plannen. Voorop staat dat de plannen kwetsbare groepen in Breda verder helpen.

Ideeën en aanvragen voor de volgende beoordelingsronde kunnen ingediend worden tot en met 16 mei 2008. Belangstellenden terecht op www.breda.nl/fmo of voor een oriënterend gesprek contact opnemen met het team FMO, telefoon (076) 529 40 05.

Breda, 23 april 2008

Te downloaden:

* Overzicht van de gehonoreerde FMO projecten.pdf