ABVAKABO FNV

15.000 handtekeningen voor goede cao ziekenhuizen

Voorafgaand aan de cao-onderhandelingen voor de ziekenhuizen hebben verontruste ABVAKABO - leden ruim 15.000 handtekeningen van werknemers overhandigd aan de heer Wim van der Meeren. Die namens de vereniging van ziekenhuizen onderhandeld met de vakorganisaties. Onder het motto `Voor poen blijven we het doen' pleiten de vakbondsleden voor een goede cao.
Diane Faes, namens de ABVAKABO-leden; `Met de handtekeningen willen we de werkgevers laten zien dat het de mensen in de ziekenhuizen menens is. Het werken in een ziekenhuis vinden de meesten geweldig, maar met de beloning zijn ze minder gelukkig'.
De onderhandelingen over een nieuwe cao verlopen tot nu bijzonder stroef. Er is tot nu toe alleen gesproken over de eis van de werkgevers om uiterlijk 2010 te stoppen met de 55+ regeling. ABVAKABO FNV wil hier wel over praten maar stelt wel een aantal voorwaarden. Over de eisen van de bonden is tot nu niet gesproken. De leden van ABVAKABO FNV vragen een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per
1 februari 2008, een hogere bijdrage van de werkgever aan de pensioenen, voor iedere werknemer een persoonlijk scholing- en ontwikkelbudget, maatregelen om een al te flexibele inzet te voorkomen.