Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 24 april 2008.

Zaanstreek-Waterland, 24-04-2008 o Man omgekomen bij bedrijfsongeval en verkeerscontroles

Man omgekomen bij bedrijfsongeval

Zaandam, donderdag 24 april 2008, 11:00 uur.

De politie heeft een vermoedelijk bedrijfsongeval onderzocht waarbij een 35-jarige man uit Purmerend om het leven is gekomen. De man was werkzaam bij een bedrijf aan de Zuiddijk. Daar werd in een bedrijfshal een zeecontainer, die op een vrachtauto stond, gelost. Hierbij is een deel van de lading, die bestond uit pakketten met metalen frames, op de man terecht gekomen. Onmiddellijke inzet van brandweer, ambulance en traumaheli kon het leven van de man niet redden. Het slachtoffer was op de vrachtauto bezig met een pompsteekwagen met daarop een ongeveer 700 kg zware lading. Zeer waarschijnlijk is een wiel van de pompwagen naast de laadklep terechtgekomen waardoor man en lading vielen. De arbeidsinspectie werd door de werkgever op de hoogte gesteld.

Zawagaai toertocht 2008

Voor de 5e maal organiseert de politie sportvereniging Zawagaai op woensdag 7 mei een fietstoertocht. Er kunnen twee afstanden worden gereden. Een tocht over een afstand van c.a. 120 km

en een tocht over een afstand van c.a. 56 km.Voor beide afstanden kan gestart worden tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf de wielerclub DTS,Sportpark Kalverpolder aan de Zuiderweg te Wijdewormer.

Inschrijfkosten bedragen 3,00. Te voldoen voor de aanvang van de tocht in de kantine van wielerclub DTS. Voor de onderweg krijgt men enige versnaperingen mee.

Beschonken fietser op voorruit

Zaandam woensdag 23 april 2008, 16:01 uur.

Een 30-jarige fietser uit Zaandam is door de politie aangehouden nadat hij in aanrijding was gekomen met een auto. Beide voertuigen reden in dezelfde richting over de Watering. De fietser verloor vermoedelijk de macht over het stuur en kwam voor de personenauto die werd bestuurd door een 30-jarige man uit Purmerend. De motorkap en voorruit van de auto raakten beschadigd. De fietser bleek bij controle door ambulancepersoneel niet gewond. Hij was wel onder invloed van alcohol en blies op het alcoholanalyseapparaat aan het bureau 1,6 promille, ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De man werd na verhoor met een rijverbod van acht uren vrij gelaten. Proces-verbaal van de aanrijding en het drankrijden wordt opgemaakt.

Tientallen boetes tijdens verkeerscontroles

Zaanstad, woensdag 23 april 2008.

Tijdens diverse verkeerscontroles werden woensdag tientallen verkeersovertreders staande gehouden.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (80 km per uur) in Krommenie werden tussen 13:45 en 16:00 uur 25 hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 124 km per uur. Tijdens de controle in Krommenie werden verder twee bestuurders zonder gordel en een bestuurder die geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen had, bekeurd.

Op de Dorpsstraat in Assendelft werd in de avonduren op snelheid gecontroleerd met de radarauto. Tussen 18:30 en 21:15 uur werd een hoogste snelheid gemeten van 80 km per uur. In totaal reden 73 bestuurders te hard terwijl van ruim duizend voertuigen de snelheid werd gemeten.

Op de kruising H. Gerhardstraat en de Peperstraat in Zaandam werden woensdagochtend zes bestuurders bekeurd voor het rijden door rood. Ten slotte werd in Koog aan de Zaan en Zaandam een tiental boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en het negeren van een inrijverbod.

Hardrijders op de Middenweg

Noordbeemster, woensdag 23 april 2008, 09:00-12:00 uur

Op de Middenweg in de Noordbeemster (80 km per uur) werd woensdag twee maal een snelheidscontrole gehouden. Zowel 's morgens, van 09:00 tot 12:00 uur, als 's avonds, van 18:30 tot 21:15 uur, werd een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur. In de ochtend was het aantal hardrijders bijna twee keer zo hoog als in de avond (respectievelijk 28 en 17). Tijdens de controles werd het verkeer uit beide richtingen gecontroleerd.

25 km per uur te hard

Broek in Waterland, woensdag 23 april 2008, 9:30-11:45 uur.

Op de Provincialeweg N247 werd woensdagochtend op snelheid gelet. Vijftig bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur. Van 1800 auto's werd de snelheid gemeten.

Drankrijders

Wormer/ Zaandam woensdag 23 april 2008, 01:34 uur.

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige automobilist uit Wormer aangehouden op de Lepelbladstraat in zijn woonplaats. De man, een beginnend bestuurder, had een alcoholgehalte van 1,86 en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. Op de Nicolaasstraat in Zaandam werd donderdagochtend vroeg een bestuurder aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde. De 42-jarige man uit Zaandam mocht een uur lang na zijn aanhouding geen enkel voertuig besturen en kreeg tevens een proces-verbaal.