Persberichten 24/04 middag

Regio, 24-04-2008

Rijnsburg Inparkeren gaat verkeerd Het inparkeren van zijn auto liep vanmorgen verkeerd af voor een 90 jarige automobilist uit Rijnsburg en zijn 91 jarige echtgenote. De man wilde rond 10.20 uur inparkeren aan de Katwijkerweg. Hij deed dit in zijn achteruit waarbij zijn vrouw achter de auto stond om hem het vak in te loodsen. Toen hij moest afremmen, drukte hij in plaats van het rempedaal het gaspedaal in en overreed zijn vrouw. Zij raakte daardoor gewond. Met een gebroken been en ander nog onbekend letsel is zij overgebracht naar het LUMC. In paniek liet de man het gaspedaal niet los maar gaf juist gas bij. Het gevolg daarvan was dat hij tegen een geparkeerde auto reed en die het plantsoen in duwde. De Rijnsburger vervolgde zijn weg in zn achteruit. Op de Katwijkerweg reed hij tegen een 23 jarige automobilist uit Katwijk, reed vervolgens een tankstation binnen en ramde daar een benzinepomp. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen de geven van een daar gevestigd autobedrijf. De brandweer en de medischedienst verleende hulp.

Hazerswoude Dorp Automobilist van incident wielrenner bekend De bestuurder van de pick-up auto waar naar de politie op zoek was na een incident op het Dijkgraafweg tussen hem en een groep wielrenners is bekend geworden. Een 47 jarige man uit Hazerswoude-Dorp meldde zich vandaag bij de politie en wilde aangifte doen van vernieling aan zijn auto door een wielrenner die deel uit maakte van een groep die hem daar hinderden. De politie stelde de man op de hoogte dat ook tegen hem aangifte was gedaan. De politie heeft deze zaak verder in onderzoek. Het incident deed zich woensdag 23 april rond 14.00 uur voor. Na een woordenwisseling tussen de passerende automobilist en de wielrenners zou even later door hem zijn ingereden op een 56 jarige wielrenner uit Zoeterwoude. Deze stond op dat moment aan de kant van de weg en werd niet geraakt. Zijn fiets raakte wel zwaar beschadigd omdat deze 400 meter werd meegesleurd door de auto. De Zoeterwoudenaar deed aangife.

Waddinxveen Autos gestolen bij woninginbraak Twee autos zijn afgelopen nacht gestolen bij een inbraak in een woning aan de Plasweg. Het gaat hier om een zwarte Jaquar van het S-type en een grijze BMW van het type X5. Er werd ingebroken via het wc-raampje. Naast de autosleutels waarmee de autos werden gestolen, werden er ook nog computers en een mobiele telefoon gestolen. De politie is begonnen met een onderzoek.

Schoonhoven / Krimpen a.d. Lek Verkeerscontroles De politie heeft woensdag 23 april vierentwintig bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. In Schoonhoven werd op de G.J. van Heuven Goedhartweg gecontroleerd. Daar droegen veertien bestuurders niet de gordel. In Krimpen aan de Lek werd op de Molendijk tussen 16.45 en 18.00 uur gecontroleerd. Hier droegen tien bestuurders niet de gordel en reden drie bestuurders harder dan de daar toegestane 50 km/h. waarvan één met een snelheid van 71 km/h. Ook deze bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden.

Lekkerkerk Baldadigheid De politie heeft woensdag 23 april rond 14.30 uur drie jongens opgepakt voor baldadigheid. De politie kreeg melding dat de drie vuurwerk aan het afsteken waren bij een schollengemeenschap aan de Nicolaas Beetsstraat. Toen de politie arriveerde smeulde er alleen nog papier. De drie, een 18 jarige jongen uit Lekkerkerk en twee jongens uit Berkenwoude van 15 en 16 jaar, kregen daarvoor een bekeuring.