Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 24 april 2008

Non-stop Lufthansa Business Jet service naar Pune in India

Zeven Lufthansa bestemmingen in India / Zes vluchten per week vanaf Frankfurt

Lufthansa breidt haar service naar belangrijke Indiase steden voor zakenreizigers en vakantiegangers nog verder uit. Vanaf 1 juli 2008 zal de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij een nieuwe route van Frankfurt naar Pune in West-India gaan vliegen. Daarmee zullen passagiers voortaan in alle comfort zes keer per week met een non-stop vlucht in een tot business jet omgebouwde Airbus A319 op Pune kunnen vliegen. "De verdere ontwikkeling van het dienstenaanbod van Lufthansa houdt gelijke tred met de aanhoudende, erg dynamische economische ontwikkeling in India," aldus Dr. Karl-Rudolf Rupprecht, Senior Vice President Hub Management Frankfurt. "Met zeven non-stop bestemmingen en 55 vluchten per week blijft Lufthansa daarmee de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappij in het land. We hebben ons vluchtenaanbod naar India sinds 2001 dan ook haast verviervoudigd. Destijds boden we maar 15 vluchten per week naar drie bestemmingen aan."

Daarbij zullen de vluchten naar Pune door Lufthansa als volledige business class vluchten uitgevoerd worden. De Airbus A319 werd niet alleen heringericht als business jet, maar zal de service aan boord ook door PrivatAir, een VIP- en zakenvluchtspecialist verzorgd worden. Het vliegtuig zelf werd met 48 moderne 'lie-flat' stoelen uitgerust, die de reiziger in volledig uitgestrekte stand een haast horizontale, twee meter lange slaapoppervlakte bieden. Ruimere seat pitches, grotere tafeltjes, voedingspoorten voor laptops en een in de stoel geïntegreerde leeslamp moeten de zakenreiziger bovendien het ideale comfort bieden om tijdens de vlucht ook wat te werken. Dankzij de ruime lay-out van de cabine reizen de passagiers ten slotte in een uiterst rustige en ontspannen omgeving, terwijl ze kunnen genieten van een persoonlijke inflight service.

Pune ligt ongeveer 200 km ten zuidoosten van Mumbai (het vroegere Bombay) en is een van de meest veelbelovende industriesteden van India. De stedelijke agglomeratie van Pune telt daarbij net geen 5 miljoen inwoners en tal van grote internationale ondernemingen die actief zijn op het vlak van IT, biotechnologie en biochemie, hebben hier hun vestiging. Verder wordt de regio ook beschouwd als het centrum van de automobielindustrie en een belangrijke productielocatie voor tal van internationale autoproducerende ondernemingen in India. Europese autobedrijven, zoals Mercedes, Volkswagen, Renault, Fiat, Skoda en Audi, evenals de grote Indiase automobielondernemingen, Tata Motors en Bajaj Auto, produceren in hun fabrieken hier auto's die voornamelijk bestemd zijn voor de Aziatische markt.

Pune, een zusterstad van Bremen, is dan ook een belangrijke bestemming geworden voor Duitse ondernemingen. Ongeveer 200 Duitse bedrijven zijn er ondertussen al actief. Daarnaast is deze tweede grootste stad van de staat Maharashtra niet alleen een belangrijk cultureel centrum voor de regio, maar bevindt zich hier ook het befaamde film- en televisie-instituut van India, naast verschillende andere universiteiten, wat van Pune eveneens een belangrijk onderwijscentrum maakt. De heuvelachtige stad die vroeger Poona heette, telt ten slotte ook tal van historische sites en groeide in de jaren 1970 uit tot een waar pelgrimsoord voor duizenden mensen van over de hele wereld.

Voor een retourvlucht vanaf Amsterdam naar Pune, waarvan vanaf Frankfurt met de Lufthansa Business Jet wordt gevlogen is het tarief 2.723 Euro. Dat is inclusief alle belastingen, toeslagen en de Lufthansa Ticket Service Charge van 10 euro voor onlineboekingen via www.lufthansa.com. Speciale tariefcondities zijn daarbij van toepassing. Zo kunnen 'Miles & More'-leden ook op dit traject mijlen verzamelen.

Voor meer informatie of om te reserveren kunt u terecht op onze website www.lufthansa.com of kunt u contact opnemen met het Lufthansa Call Center op 0900 - 1234 777. U kunt ook terecht bij de reisbureaus of de Lufthansa balie op de luchthaven.



Ingezonden persbericht