Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT
Donderdag, 24 april 2008

Nederlandse Moslim Raad betreurt opstelling Geert Wilders

Wilders wil geen objectief en fair debat met moslims

De Nederlandse Moslim Raad (NMR) heeft met verbazing kennis genomen van de afwijzing van Geert Wilders om met moslims in debat te gaan. De Marokkaanse Moskeeën Unie Midden-Holland heeft aangegeven, dat zij onder voorwaarden de dialoog met Wilders wil aangaan om zo een objectief en fair debat mogelijk te maken. Wilders is hierop tegen.

De NMR betreurt de opstelling van Geert Wilders wanneer het gaat om het aangaan van de dialoog met moslims en ondersteunt het standpunt van de Marokkaanse Moskeeën Unie Midden-Holland.

De NMR heeft maanden geleden reeds de hand uitgestoken richting Wilders. Hij heeft de boot echter steeds afgehouden. Na de verschijning van Fitna heeft Wilders moslimorganisaties middels aangetekende brieven uitgenodigd voor zijn debat. De NMR plaatst vraagtekens bij de gekozen manier van uitnodigen en twijfelt aan de oprechtheid van de intenties van Wilders.

Nu Wilders zich heeft uitgesproken tegen de voorwaarden voor een objectief en fair debat komt de NMR helaas tot de conclusie dat Wilders de deur richting moslims wederom dicht slaat. De NMR betreurt deze opstelling van Wilders die op geen enkele wijze bijdraagt aan een constructieve debat waar de Nederlandse samenleving iets aan heeft.

Einde Persbericht