KPN NV

KPN Nieuws

Datum: 24 april 2008

Nummer: 018

KPN neemt IPT Medical Wervices BV over

KPN neemt IPT Medical Services BV over. IPT Medical is gespecialiseerd in zorg op afstand. Hiermee zet KPN opnieuw een belangrijke strategische stap binnen de zorg. IPT Medical Services BV is de voornaamste leverancier van telemedicine-diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en diagnostische centra.

Brede zorgdienstverlening
Met de overname van IPT Medical Services BV kunnen zorgverleners bij KPN terecht voor een brede dienstverlening voor zorg op afstand. Zo kan een patiënt via televisie en een breedbandverbinding een consult met een arts of andere zorgverlener hebben. Ook kan een patiënt bijvoorbeeld thuis met makkelijk te bedienen meetapparatuur, zoals een bloeddrukmeter, zelf meetgegevens versturen. Het medisch servicecentrum beoordeelt dan de meetgegevens. Hierdoor kunnen patiënten sneller uit het ziekenhuis naar huis en hun gezondheid vaker op een gemakkelijke manier (laten) controleren. Ook kunnen zij via beeldverbindingen gemakkelijk contact maken met familie, lotgenoten en mantelzorgers. Deze oplossingen vergroten voor de patiënt het gevoel van comfort en veiligheid en leveren voor de gezondheidszorg een kostenbesparing op.

ICT-oplossingen noodzakelijk binnen snel veranderende zorgmarkt Monique Phillipens, directeur Zorg KPN: 'ICT speelt een steeds grotere rol in de snel veranderende zorgmarkt. Zo neemt het aantal ouderen in Nederland snel toe, maar groeit het aantal medische behandelaars niet evenredig mee. Het is daarom van belang oplossingen in de zorg in te zetten, waarbij de kwaliteit van de zorgverlening op niveau blijft. Dit verhoogt de kwaliteit van leven van patiënten, zonder dat de kosten uit de hand lopen. ICT-oplossingen kunnen dit mogelijk maken. Dankzij de overname van IPT Medical Services hebben wij nog meer mogelijkheden om met ICT-oplossingen vervangende zorg te bieden.'



KPN NV