Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

24 april 2008

Nieuw in het kader van 'West-Vlaanderen Lekker Land'

MEER DAN 200 RESTAURANTS in West-Vlaanderen PRESENTEREN EEN MENU TERROIR

De Kust, het Brugse Ommeland, de Westhoek en de Leiestreek tellen een hele reeks unieke streekproducten. In het kader van 'West-Vlaanderen Lekker Land' presenteren meer dan 200 restaurants een Menu Terroir: de gerechten zijn bereid met producten van eigen bodem.

Je vindt de Menu Terroir in elke regio. De Leiestreek presenteert onder andere 'Kortrijk Culinair' en 'Smakelijke plekjes in Roeselare'. Met 'Proeven in het Brugse Ommeland' kan je terecht bij 17 unieke adressen. In de Westhoek is 'Toeren en tafelen' (regio Veurne) een nieuwigheid en 'Proeven in het Westland' presenteert lekkere adressen in Poperinge/Ieper. Voor de Kust wordt 'Watertanden aan de Kust' (in het kader van Week van de Zee) de rode draad: tientallen restaurants brengen een menu met duurzame vis.

Alle restaurants zijn vermeld in de rubriek Lekker Terroir op de website www.westvlaanderenlekkerland.be. Voor het najaar is CULINAIR UIT JE DAK het centrale thema: in samenwerking met Gault Millau zullen jongeren in trendy adressen kunnen proeven van een menu met lokale specialiteiten.

Nog meer thema's

Naast 'Lekker Terroir' selecteerde Westtoer nog meer lekkere thema's. Grote troef is hierbij dat 'lekker genieten' vrijwel altijd kan gecombineerd worden met een toeristische of recreatieve invalshoek.

LEKKER WEG: meer dan ooit zijn de Leiestreek, het Brugse Ommeland, de Westhoek en de Kust in de vier seizoenen echte bestemmingen voor een korte vakantie. Originele gastronomische evenementen en lekker tafelen zijn de invalshoeken.

LEKKER BELEVEN: evenementen met een gastronomisch tintje vind je in overvloed in het Brugse Ommeland, de Westhoek, de Leiestreek en langs de Kust. Op de culinaire agenda van voorjaar 2008 (tot en met augustus) staan meer dan 50 gastronomische evenementen. Ze worden gepresenteerd op de website en in een gloednieuwe brochure.

LEKKER ACTIEF: voor deze zomer presenteert Westtoer een reeks wandelroutes met culinaire troeven en lekkere adressen. De routes en de adressen vind je op www.westvlaanderenlekkerland.be.

'West-Vlaanderen Lekker Land' maakt deel uit van 'Vlaanderen Lekker Land', een initiatief van Geert Bourgeois (Vlaams minister voor Toerisme). Dit is het basisthema voor 2007-2009 van de toeristische sector en de horeca in Vlaanderen. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen werken alle toeristische federaties in de vijf Vlaamse provincies samen met de Federatie Horeca Vlaanderen.

Alle info op www.westvlaanderenlekkerland.be. De brochure 'Lekker Beleven' is gratis verkrijgbaar bij alle West-Vlaamse Diensten voor Toerisme en bij Westtoer (tel. 050/305 500, email: info@westtoer.be)

________________________
Nele Desloovere
Marketing Assistent - Pers & Media - Beurzen - Fotobank

Westtoer a.p.b.
Koning Albert I-laan 120
B-8200 Sint-Michiels (Brugge)
Tel. + 32 50 30 55 17

Gsm 0499 56 84 17

nele.desloovere@westtoer.be www.westtoer.be