Gemeente Deventer

Gemeenteraad ontvangt leerlingen Keurkamp

De gemeenteraadsleden Bep Spa (PvdA) en Carlo Verhaar (GroenLinks) ontvangen donderdag 24 april vijftien leerlingen van De Keurkamp. Een aantal raadsleden liep vorig najaar een schooldag met de leerlingen mee en nodigde hen toen uit eens een kijkje te komen nemen op het stadhuis. Tijdens het bezoek schuift ook wethouder Jos Fleskes aan om kennis te maken met de leerlingen van klas 3ZW1 en vragen te beantwoorden.

Na een rondleiding door het historische stadhuis, leiden de raadsleden Spa en Verhaar een quiz over lokale politiek. De leerlingen hebben zich in een voorbereidende les verdiept in wat de gemeente doet en hoe dit gaat.

Contact met jongeren

De Deventer gemeenteraad vindt betrokkenheid van inwoners bij het bestuur erg belangrijk. Hiervoor wil de raad graag de bekendheid van de gemeenteraad vergroten onder verschillende doelgroepen, waaronder jongeren. Begin april organiseerde de gemeenteraad de Wegwijsdag voor Havo-leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum en deed de Hovenschool mee aan een kennismakingsproject. Op 19 en 28 mei wordt de kennismaking georganiseerd voor de leerlingen van groep 8 van de Sancta Maria.

Publicatiedatum: 23-4-2008
foto publieke tribune in de raadzaal

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 23 april 2008