Time :
14:01:18

Date :
18 April 2008

Sender Name:
Ertzberg

Leuvense leerlingen ontwerpen de Silo's aan de Vaartkom!

Ertzberg organiseert een creatieve wedstrijd voor de Leuvense kleuter-, lagere en middelbare scholen. De jongeren kunnen met de hele klas (of een deel ervan) deelnemen, of ze kunnen zelf een team samenstellen met leeftijdsgenoten. De klas of het team beslist zelf hoe ze de opdracht aanpakken: hoe creatiever en hoe origineler, hoe beter. Voor deze wedstrijd komen enkel en alleen de scholen gevestigd in Groot Leuven in aanmerking.

De Vaartkom, en meer bepaald het project Tweewaters, zal gebouwd worden als een stadswijk van de toekomst met woningen, kantoren, winkels, groene ruimten, pleinen, enz. Voor haar creatieve wedstrijd geeft Ertzberg per leeftijdsgroep een andere invulling van de opdracht om de Silo's te ontwerpen zodat er mensen in kunnen wonen en leven:

- de kleuters krijgen een tekening van de Silo's die ze naar believen kunnen inkleuren, verven, enz.

- de leerlingen van het lager en het secundair onderwijs kunnen de Silo's ontwerpen aan de hand van een knutselwerk of maquette.

Een duurzame aanpak
Ertzberg vraagt de leerlingen om hun opdracht op een zo duurzaam mogelijke manier aan te pakken door zoveel mogelijk recycleerbare materialen te gebruiken en na te denken hoe men kan omgaan met hernieuwbare energie (zonnepanelen, windmolens...).

In samenspraak met de scholen werden de leerdoelen van de wedstrijd nader bepaald: het betrokken zijn bij - en nadenken over de eigen stad, creatief omgaan met duurzame energie, samenwerkend leren, leren samenwerken en mee nadenken over het toekomstig icoon van de stad Leuven.

Prominente juryleden
De wedstrijdjury met prominente figuren als burgemeester Louis Tobback, schepenen Karin Brouwers, architect Stéphane Beel en Xaveer de Geyter, zal per leeftijdscategorie het mooiste, creatiefste, origineelste ontwerp uitroepen tot winnaar.

De prijzen variëren van een bezoek van de vertelboot en ecologisch verantwoord speelgoed voor de kleuterklassen, een milieu-, en natuureducatief bezoek aan de kinderboerderij voor het lager onderwijs tot een daguitstap naar de Eiffeltoren en het Louvre in Parijs voor het secundair onderwijs!

De wedstrijd gaat van start op vrijdag 25 april en wordt afgerond op maandag 26 mei. Op zaterdag 31 mei worden de eindwinnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De originele werken worden in de Molens van Orshoven tentoongesteld op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni. Informatie en inschrijven kan via de website www.mijneigensilo.be.