Gemeente Bussum

Alle Fietsers Tegelijk Groen (AFTG)

Op het kruispunt Brinklaan-Brediusweg-Generaal de la Reijlaan-Prins Hendriklaan kunnen fietsers in één keer doorrijden bij groen licht. Alle stoplichten gaan voor fietsers voortaan gelijktijdig op groen. De gemeente Bussum wil met deze groene fietszone het fietsen op dit belangrijke verkeersknooppunt bevorderen.

Opening exclusief voor fietsers

AFTG leidt tot kortere wachttijden voor alle verkeersdeelnemers.Om dit te vieren, wordt het kruispunt op vrijdagmiddag 25 april aanstaande exclusief opengesteld voor fietsers en voetgangers. Om 13.30 uur zullen leerlingen uit groep 7 van basisschool `de Vondelschool' uit Bussum de eerste fietsers zijn die op de rotonde gelijktijdig door groen gaan rijden. De leerlingen én iedereen die rond dit tijdstip met de fiets of lopend over het kruispunt komt, krijgt van de gemeente bovendien een leuk cadeautje (zolang de voorraad strekt). Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om passanten te informeren.

Werkzaamheden

De kruising is enige tijd afgesloten geweest vanwege vervanging van het hoofdriool en reconstructiewerkzaamheden. Vanaf dinsdag 29 april is de kruising weer open voor alle verkeer. Er zal dan een start worden gemaakt met onderstaande fases:


1. Brinklaan vanaf de Nieuwe Englaan tot de kruising Brinklaan-Nieuwe Raadhuisstraat,


2. Kruising Brinklaan-Nieuwe Raadhuisstraat, aanbrengen rotonde, Nieuwe Raadhuislaan tot

kruising Landstraat- De Genestetlaan,


3. Brinklaan vanaf rotonde Nieuwe Raadhuisstraat tot en met kruising Olmenlaan.

Voor deze werkzaamheden worden de omleidingsroutes per deel aangepast.

Naar verwachting zijn alle

werkzaamheden november 2008 afgerond.