Gemeente Alkmaar

Wethouder Van Dam ontvangt raadsleden uit Lindenberg

Wethouder Rian van Dam ontvangt op vrijdag 25 april om 12.30 uur de burgemeester en de raadsleden van de Duitse stad Lindenberg. Deze stad is evenals Alkmaar lid van het verbond "Käse verbindet die Städte Europas".

Vorig jaar heeft Rian van Dam een bezoek gebracht aan Lindenberg om aanwezig te zijn bij het jaarlijkse kaasfestival van deze Duitse stad. Voor de meeste raadsleden van Lindenberg is de stad Alkmaar en haar internationale kaasmarkt een begrip, maar velen van hen hebben Alkmaar nog niet eerder bezocht. Een goede aanleiding om ter gelegenheid van het afscheid van gemeenteraad een bezoek te brengen aan de Alkmaarse kaasmarkt.

Rian van Dam, wethouder Markten en Evenementen:

"Met deze uitwisseling kunnen we als steden leren van elkaar, bijvoorbeeld hoe wij de bekendheid van Alkmaar als kaasstad verder kunnen vergroten en de stad voor toeristen nog aantrekkelijker kunnen maken."

Programma

De groep uit Lindenberg bezoekt op vrijdag 25 april van 10.15 tot 11.30 uur de kaasmarkt en het kaasmuseum. Daarna volgt een grachtenrondvaart. Om 12.30 uur biedt de gemeente Alkmaar de gasten een lunch aan in het Hof van Alkmaar, waar Rian van Dam de burgemeester en de raadsleden van Lindenberg officieel verwelkomt.