Gemeente Soest

Sportaanvragen nog niet toegekend

Datum: 25/04/2008

Besluitvorming honorering sportaanvragen in juli 2008

De gemeenteraad van Soest benadrukt dat de honorering van sportaanvragen nog geen uitgemaakte zaak is, de gemeenteraad gaat hierin nog prioriteiten stellen.

Dit naar aanleiding van berichtgeving dat een aantal sportverenigingen zich al rijk kunnen rekenen omdat hun sportaanvraag gehonoreerd zou worden. Het geschetste beeld is onjuist. De beoordeling van de sportaanvragen door de gemeenteraad vindt pas in juli plaats.

Vorige week is een handreiking voor de gemeenteraad beschikbaar gekomen. De handreiking is niet meer dan een hulpmiddel. Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in juni zullen de politieke partijen op basis van eigen afwegingen, de beschikbare financiële middelen en het politieke debat een keuze maken daar waar het de sportaanvragen betreft. Wat de uitkomsten hiervan zullen zijn, is pas begin juli bekend.

De handreiking dient de gemeenteraad te helpen bij de keuze daar waar het gaat om de ingediende sportaanvragen. In de handreiking wordt een kader geschetst op basis waarvan de raadsleden een keuze kunnen maken.

De handreiking bevat ook een lijst met sportaanvragen die door de verschillende politieke partijen een hoge prioriteit hebben gekregen.

.