Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Geslaagd dorpsbezoek aan Overberg

Woensdag 23 april bracht het voltallige college van burgemeester en wethouders een dorpsbezoek aan Overberg. In de middag werd op de fiets een bezoek gebracht aan zaadkwekerij Heem en het Grebbelinieproject. Gert-Jan Koopman van Heem houdt zich bezig met advies, realisatie en beheer op het gebied van actieve natuurontwikkeling. Op de eigen kwekerij heeft hij tal van Nederlandse inheemse zaden vermeerderd, die worden toegepast in steden, dorpen en buitengebieden. Aan het einde van een boeiende presentatie ontvingen de collegeleden een zakje met een mengsel van zaden met het verzoek het ergens in een berm in de gemeente in te zaaien.

De tweede stop tijdens de fietstocht was langs De Grift. Op deze plek, die deel uitmaakt van de Grebbelinie kreeg het college uitleg over het Grebbelinieproject. (zie voor meer informatie www.grebbelinie.nl.)

s Avonds ging het programma verder in Dorpshuis De Buurthucht met een presentatie van de toekomstplannen in Overberg. Dorpswethouder Wim van Wikselaar vertelde onder meer over de wegen die een opknapbeurt krijgen. Jaap Broekhuizen van Woningbouwvereniging Amerongen gaf uitleg over de bouwplannen die op stapel staan in Overberg.

De rest van het programma was gewijd aan de betrokkenheid van Overberg bij een mogelijke grenscorrectie en de volksraadpleging hierover op 28 mei. Tot slot was er onder het genot van een drankje alle gelegenheid de collegeleden persoonlijk te spreken.

Het volgende dorpsbezoek is op dinsdag 22 mei. Het college bezoekt dan Leersum.

uitleg over het grebbelinieproject in overberg

Laatst gewijzigd: 25 april 2008