Persberichten Heuvelrug

Utrecht, 25-04-2008

Verkeerscontrole

RENSWOUDE - Op donderdagmiddag 24 april heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Arnhemsweg. In totaal zijn 1.058 voertuigen gemeten, waarvan drie automobilisten de toegestande snelheid van 80 km/uur hebben overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur.

Verkeerscontrole

DOORN - Op donderdag 24 april heeft de politie van 12.35 tot 14.45 uur een verkeerscontroles gehouden aan de Langbroekerweg. In totaal zijn
1.287 voertuigen gemeten, waarvan zestien automobilisten en een motorrijder de toegestane snelheid van 80 km/uur hebben overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur. Dit betrof de motorrijder.

Winkeldief aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op donderdag 24 april is omstreeks 9.10 uur een 38-jarige vrouw uit Langbroek aan de Langbroekseweg aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel. Oplettende medewerkers zagen dat de vrouw twee boodschappentassen had in haar winkelkarretje. De vrouw stopte haar boodschappen in beide tassen, bij de kassa rekende zij echter alleen de boodschappen af die in één tas zaten. Personeel schakelde daarop de politie in. Agenten hebben de vrouw aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overval

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op donderdag 24 april heeft omstreeks 10.30 uur uur een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Hoofdstraat.

Twee mannen kwamen de winkel binnen. Vervolgens bedreigden zij het personeel met een wapen. De verdachten gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Aan mensen die getuigen zijn geweest van de overval, de verdachten hebben zien vluchten of iets opvallends voor, tijdens of na de overval hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844.

Het signalement van beide mannen:

* donker getinte huidskleur

* normaal postuur

* 1.70-1.80 meter lang

* donker gewatteerde ¾ jas, mogelijk antraciet zwart van kleur
* ongeveer 18 jaar oud

* Een van de mannen had zeer kort haar, de andere man droeg een beige egaal petje

Diefstal
VEENENDAAL- De politie heeft vrijdag 25 april een man aangehouden die vermoedelijk benzine en velgen aan het stelen was.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat er een man tussen geparkeerde autos doorliep die verdacht veel aandacht voor deze voertuigen had. Agenten gingen in de buurt op onderzoek uit en troffen ter hoogte van de Tuimelaar een man aan. Deze man, 19-jaar oud en afkomstig uit Wijk Bij Duurstede, werd meegenomen naar het bureau omdat hij geen legitimatie bij zich had. Omdat op het bureau bleek dat de man zeven wielbouten in zijn bezit had, werd er weer een buurtonderzoek ingesteld. Door agenten werd een auto aangetroffen waar een krik onder geplaatst was. Tevens waren er zeven bouten weggenomen uit de velgen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL - Op donderdag 24 april is omstreeks 14.20 uur een 13-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Kerkewijk. De jongen verklaarde dorst te hebben en geen geld bij zich te hebben. Toen heeft hij een aantal blikjes frisdrank gestolen. De jongen krijgt een HALT-straf opgelegd. De ouders zijn hierover in kennis gesteld.