Gemeente Vlieland

Revitalisering Jachthaven en bedrijventerrein (april 2008)

De uitbreiding van de jachthaven heeft onder invloed van een aantal factoren vertraging opgelopen. De voornaamste redenen van de vertraging zijn de verlate levering van bouwmaterialen (damwand) door diverse stakingen in het buitenland en het slechte weer in combinatie met de hoge waterstanden in de maanden februari en maart.

voortgang project

De noodmaatregel om de haven af te sluiten en het binnenpeil laag te houden heeft deels goed uitgepakt maar niet het gewenste resultaat geleverd om het werk geheel buiten het hoogwaterpeil te kunnen uitvoeren.

Met name het lassen van diverse onderdelen op het laagwaterpeil heeft hierdoor veel vertraging opgelopen. De afgelopen 2 weken met het gunstige weer heeft de aannemer goed kunnen doorpakken en ook goed van de weekeinden gebruik kunnen maken. Voor de dienstverlening in de haven is inmiddels een tijdelijke behuizing ingericht voor voor de havenmeesters en de sanitaire voorzieningen voor bezoekers. Het project wordt de komende 2 maanden gefaseerd opgeleverd. De eerste fase is dat de bruine vloot vanaf 26 april terecht kan voor de hoge kade. Vervolgens worden vanaf achter bij de trailerhelling naar voren de steigers gemonteerd en opgeleverd voor gebruik. De afgelopen week zijn de eerste steigers in de haven aangekomen.

De eindopleving van de haven is vrijdag 26 juni. Vanaf 1 juli is de haven volledig gereed voor gebruik.

Zandontgraving.

De ontgraving van de jachthaven bevindt zich in de afrondingsfase. aan de voet van de damwanden moet nog een deel worden ontgraven en de haven dient nog geheel op één peil te worden afgevlakt. De bodem van de haven is tussen ca. -3,40 N.A.P en -3,90 N.A.P. Het zandtransport naar de duinen bij camping Stortemelk is geheel afgerond. Het zand afkomstig van het laatste deel van de ontgraving van de haven wordt als strandaanvulling aan de oostzijde van Vlieland toegepast. Dit is momenteel in uitvoering.

Inloopuur

Graag wijzen wij u erop dat er tweewekelijks op woensdag een inloopuur is in de bouwkeet op het werk in de oneven weken van 16:30 tot 17:30 uur. U kunt hier terecht voor informatie en stellen van vragen. Gezien de komende feestdagen is het volgende inloop uur op woensdag 7 mei.