Gemeente Coevorden

Nieuw op de site

Gemeente Coevorden reikt zes Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens lintjesregen 2008

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden reikt op vrijdag 25 april 2008 om 11.00 uur tijdens de lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding uit aan:

Mevrouw Dina Rabbers-Meppelink

Mevrouw Dina Rabbers-Meppelink, geboren op 7 september 1938, wonende te Stieltjeskanaal.
Mevrouw Rabbers zet zich in als vrijwilliger voor diverse organisaties en verenigingen. Zij heeft (met enige onderbreking) vanaf 1968 deel uitgemaakt van het bestuur van de Gemengde Zangvereniging "Erato" te Dalerveen en van 1979 tot 2000 was zij bestuurslid van de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen "Vrouwen van Nu". Daarnaast is zij vanaf 1998 tot aan de dag van vandaag vrijwilliger voor de sportvereniging D.S.C. '65, de Stichting Welzijn 2000 (Tafeltje Dekje) en basisschool "Stidalschool" in Dalerveen. Kortom, het vrijwilligerswerk van mevrouw Rabbers loopt als een rode draad door haar leven. Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Wilhelmina Snippe-Post

Mevrouw Wilhelmina Snippe-Post, geboren op 27 maart 1937, wonende te Dalerpeel.
Mevrouw Snippe is vanaf 1960 doorlopend actief als vrijwilliger op vele terreinen. Op dit moment is nog sprake van een gemiddelde tijdsbesteding van twaalf uur per week. Daarnaast geeft zij op vrijwillige basis lezingen op het gebied van natuur in de wijde omgeving van Dalerpeel. Mevrouw Snippe is vanaf 1978 vrijwilliger en bestuurslid van de Zonnebloem. Zij is mede oprichter van de leeszaal in Dalerpeel en zet zich daar vanaf 1978 wekelijks voor in. Vanaf 1982 is mevrouw Snippe lid en presidente van de Plattelandsvrouwen. In de jaren zestig en zeventig heeft mevrouw Snippe zich als vrijwilliger ingezet voor diverse besturen van onder meer de kleuterschool, Beatrixoord te Haren en "Groei en Bloei". Mevrouw Snippe zet zich in voor de medemens en heeft een brede maatschappelijke interesse, waarbij men nooit tevergeefs om haar hulp vraagt. Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Lambert Bruinsma

De heer Lambert Bruinsma, geboren op 26 september 1949, wonende te Meppen.
De heer Bruinsma is vanaf 1980 op vele fronten actief als vrijwilliger. Gedurende twaalf jaar was de heer Bruinsma actief als bestuurslid en voorzitter van de Zweelermarkt. Tevens heeft hij zich meer dan twintig jaar ingezet voor de buurtvereniging Twientiesveen in Meppen. Op dit moment is de heer Bruinsma nog steeds actief als bestuurslid/kerkrentmeester van De Hervormde Evangelisatievereniging Geesbrug e.o. (1980 tot heden), gedurende twaalf jaar wedstrijdleider van de overkoepelende vereniging voor zestien biljartverenigingen en vanaf 1994 bestuurslid van het plaatselijke comité Zuidenveld. Tevens heeft hij als voorzitter van de jubileumcommissie Meppen bijgedragen aan de viering van het 50-jarig bestaan van buurtvereniging Twientiesveen en de toneelvereniging Toneka. Sinds kort maakt de heer Bruinsma deel uit van het bestuur van Dorpsbelangen Meppen. De heer Bruinsma kan getypeerd worden als een vrijwilliger in de gemeente Coevorden waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jans Kelder

De heer Jans Kelder, geboren op 29 oktober 1944, wonende te Zwinderen. De heer Kelder was gedurende 21 jaar bestuurslid en voorzitter van de Voetbalvereniging VIOS. Tevens was hij van 1988 tot 1994 voorzitter van Plaatselijk Belang Zwinderen e.o. Vanaf 1982 tot heden zet de heer Kelder zich in voor de Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten. De heer Kelder is vanaf 1994 voorzitter van de Stichting Bosbad Zwinderen . Hij beperkt zich echter niet tot het uitoefenen van zijn bestuursfunctie, maar is tevens op allerlei andere fronten actief als vrijwilliger voor het Bosbad. De heer Kelder bewijst genoemde verenigingen een enorme dienst gezien zijn tijdsbesteding, enthousiasme en inzet. Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Anne Hosdé Snijders

De heer Anne Hosdé Snijders, geboren op 12 oktober 1927, wonende te Dalen.
De heer Snijders is gedurende meer dan 25 jaar vrijwilliger in Dalen. De heer Snijders begon in 1960 als vrijwilliger van de plaatselijke brandweer. Vanaf 1982 is hij vrijwilliger van de buurtvereniging en de vereniging Dorpsbelangen. Daarnaast maakt de heer Snijders deel uit van het bestuur van de Stichting Dametin, waarvan hij tevens mede oprichter is. Ook is hij de initiatiefnemer van het opknappen van de Joodse begraafplaats te Dalen. De heer Snijders is voor de Daler samenleving het voorbeeld van een stille kracht waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Albert Warringa

De heer Albert Warringa, geboren op 9 april 1928, wonende te Dalen. De heer Warringa is vanaf 1965 tot op heden nog steeds actief als vrijwilliger. Gedurende ruim veertig jaar heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als bestuurslid en vrijwilliger van onder andere: de ouderraad van de lagere school, chauffeur voor Tafeltje Dekje, penningmeester van de plaatselijke muziekvereniging, plaatselijke afdeling van de ANBO, plaatselijke visvereniging en de Stichting Dametin te Dalen. De heer Warringa kan getypeerd worden als een vrijwilliger die zich niet op een enkel vlak verdienstelijk maakt of heeft gemaakt. Voor de samenleving van Dalen is hij van onschatbare waarde.
Lid in de Orde van Oranje Nassau.