Gemeente Assen


Lintjesregen in Assen

25 april 2008

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis heeft burgemeester Sicko Heldoorn vanmorgen zes Assenaren (waaronder een echtpaar!) een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Alle gedecoreerden ontvingen de koninklijke waardering vanwege hun grote verdiensten en belangeloze inzet voor het vrijwilligerswerk.

Bijzonder is de benoeming van een echtpaar tot lid in de Orde van Oranje Nassau: Mevr. M.P. Oosterhof-Cijsouw (69 jr) heeft zich samen met haar echtgenoot J. Oosterhof (77 jr) jarenlang ingezet voor onder meer voedselhulp en transport van goederen naar Polen. Vanaf '92 zijn zij aktief met hulpacties voor Macedonië.

Mevr. A. Zwart-van der Meer (geb. 11-3-1933) van '73 tot '79 presidente van de Plattelandsvrouwen. Daarna (aktief) lid en in 2001 opnieuw bestuurslid, tot en met 2007. In januari 2008 was zij 50 jaar lid. Sinds '78 is zij ook vrijwilligster in verpleeghuis Nieuw Graswijk. Mevr. Zwart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevr. J.H. van Sijken-Kamminga (81 jr)) heeft van '83 t/m 2006 de winkel in De Wijde Blik beheerd en was daar jarenlang ook vrijwilligster in keuken en restaurant. Verder maakte ze zich verdienstelijk als vrijwilligster bij sportclub Bartje. Ook zij is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Dhr. E.J. Weegink (29-8-'39) was jarenlang bestuurder van GGZ Drenthe en voorlopers. Sinds '82 penningmeester van het Natuurwetenschappelijk Genootschap Assen. Ook is hij jaren aktief geweest voor de ANWB en de Drentse golfclub De Gelpenberg. Dhr. Weegink mag zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Oud-raadslid H.M. ten Kate (54 jr) is al sinds 1966 vrijwillig aktief op vele terreinen variërend van lid van de leerlingenadviesraad van het lyceum (tussen '66 en '68) tot penningmeester van de ASKA (2006-2007), van bestuurslid oudervereniging tot voorzitter van de sectie Wedstrijdwezen Ned. Volleybal Bond ('88-'92) en tot ouderling van de Gereformeerde Kerk Assen-Zuid ('93-2002) en nog veel meer. Ten Kate is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Na afloop van de officiële plechtigheid werd er koffie en gebak genuttigd en nagepraat in de hal van het stadhuis.