Gemeente Zevenaar


25-04-2008: Koninklijke onderscheidingen

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin krijgen in de gemeente Zevenaar 4 mensen een Koninklijke Onderscheiding vanwege hun jarenlange verdiensten op diverse terreinen.

J.H.H. Wieggers uit Giesbeek: Lid in de Orde van Oranje Nassau Jan Wieggers (64) is ruim 50 jaar lid van fanfarekorps St. Gregorius, in die tijd was hij bijna 30 jaar penningmeester. Hij is bijzonder creatief en actief in het organiseren van allerlei activiteiten voor de inwoners van Giesbeek. Het meest bekend zijn de jaarlijkse vlooienmarkt en de antiek- en curiosamarkten. Hij was een van de initiatiefnemers van het jaarlijkse Sails & Music. Jan is ook vrijwilliger bij de R.K. parochie Lathum/Giesbeek en lid van de werkgroep Vrienden van de Giese Toren.

J. H. Bolk uit Elten: Lid in de Orde van Oranje Nassau Joop (59) is al 15 jaar actief voor de vrijwilligerscentrale in Zevenaar. Hij heeft daar diverse initiatieven ontplooid. Zo is hij oprichter en coördinator van de vrijwillige hulpdienst De Helpende Hand. Ook initieerde hij het project Samen Uit, in samenwerking met het Rode Kruis worden maandelijks uitstapjes georganiseerd. Hij is 10 jaar coördinator en begeleider van de Stichting Varen met Joop. Ook in Duitsland is hij actief voor de Caritas. Hij organiseert daar o.a. wandelprojecten voor mensen met een beperking.

H.J. Jager en A. Jager - van Duinen uit Zevenaar: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Anneke (64) en Henk (69) Jager zijn al meer dan 30 jaar pleegouder voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Vanuit de William Schrikker Pleegzorg hebben 11 kinderen een thuis gevonden in hun gezin. Vier kinderen hebben voor langere tijd (20 - 30 jaar), anderen hebben voor kortere tijd deel uitgemaakt van hun gezin.

Zij runden samen een kleine zorginstelling. Mevrouw Jager had de dagelijkse zorg en haar man was de stille kracht op de achtergrond die ervoor zorgde dat de kinderen mee konden doen met allerlei activiteiten.
Mevrouw Jager gaf 25 jaar lang elke vrijdagavond zwemles bij de Watervrienden en aan kinderen met een beperking.

De versierselen die bij deze onderscheidingen horen, worden uitgereikt door burgemeester De Ruiter. Om 10.30 uur tijdens een officiële bijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis zal de burgemeester de decorandi toespreken en hen de onderscheiding opspelden.