Time : 16:02:53
Date : 23 April 2008
Sender Name: C-Power NV

Het windmolenpark op zee komt in een stroomversnelling...

C-Power zet een nieuwe stap op weg naar groene energie voor 600.000 mensen.

Een belangrijk moment verdient een passend feest. Zo ook de start van een nieuwe fase in de bouw van het offshore windmolenpark op de Thorntonbank voor de kust van Oostende. "Windkracht 600.000" wordt een feestelijke driedaagse die een nieuwe fase in het immense bouwproject zal inluiden. Het weekend van 25,26 en 27 april 2008 wordt het startschot voor de volgende etappe van dit belangrijke project.

Op vrijdag 25 april vinden de laatste voorbereidende werkzaamheden plaats voor het vertrek van de eerste zes van de in totaal 60 reuzengrote "voeten" naar hun definitieve locatie in zee. Daar zullen ze de basis vormen voor de immense windmolens die daar binnenkort stroom gaan opwekken. Dit is een nieuwe stap op weg naar groene energie voor 600.000 mensen, en daarom dus van heel groot belang voor ons land. De aanwezigheid op vrijdag 25 april van Eerste Minister Leterme is dan ook niet verwonderlijk. Bij dit project vinden spitstechnologie en gezond verstand elkaar in een zoektocht naar een meer milieuvriendelijke en duurzame toekomst.

Op het programma:

Vrijdag 25 april

Op deze dag worden de vips uitgenodigd (onder meer Eerste Minister Yves Leterme zal present zijn). Ze krijgen het schouwspel van de reis van de "voeten" live voorgeschoteld.

Hieronder vindt u het programma:

14:30u: Welkom PERS

15:00u: perstoelichting door Dhr. Filip Martens, Algemeen Directeur C-Power

+ bevestiging finale planning en afspraken vd eerste verscheping van de 1ste fundering

15:30u: verwelkoming genodigden, vrijblijvende rondleiding en toelichting

16:30u: onthulling gelegenheidskunstwerk

17:00u: Inleiding en toespraak Eerste Minister Yves Leterme

17:15u: Inhuldigingsmoment C-Power + walking diner

18:30u: Einde

Gelieve gelieve uw komst online te bevestigen door u te registreren met persvermelding via deze link
http://www.c-powervipevent.be/registration (gezien de strikte veiligheidsmaatregelen is registratie ABSOLUUT noodzakelijk, zonder registratie kan u de site niet betreden!)

Zaterdag 26 april

Deze avond is er een gratis spektakel voorzien op het Zeeheldenplein aan het Klein Strand in Oostende. Vanaf 20.00 u zal een muzikaal optreden van Coco Spirit (met een gastoptreden van Raf Van Brussel en Charles van Domburg) er gevolgd worden door een uniek klank- en lichtspektakel (om 21.30u). Iedereen welkom!

Zondag 27 april

C-Power laat iedereen kennis maken met spitstechnologie in Oostende. Zondag 27 april is er van 10.00u tot 16.00u een Open Wervendag voor het grote publiek. Iedereen kan komen kijken hoe dit immense project stilaan vorm krijgt en binnenkort operationeel zal zijn voor de kust van Oostende. Locatie is de Buskruitstraat, parking ter hoogte van de kruising van de Victorialaan en de Fortstraat.

Contactpersonen C-Power:

Hilde Fredrickx: 0484 /69 63 69

Sara Vanberghen: 0476/211 353

email: c-power@c-power.be


* Einde persbericht *