Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik live bij de NOS

Beruchte klassieker met venijnige beklimmingen

Zondag 27 april doet de NOS live verslag van Luik-Bastenaken-Luik. Deze klassieker, in de volksmond 'La Doyenne' genoemd, is rechtstreeks te volgen in de NOS Studio Sport-uitzending van 13.09-17.20 uur op Nederland 1 en via www.nos.nl. Het commentaar is van Mart Smeets en Maarten Ducrot. NOS Langs de Lijn verzorgt live flitsen in de uitzending van 12.00-18.30 uur op Radio 1. Het verslag komt van Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman.

De wielerwedstrijden zijn dit seizoen ook live en on demand te volgen via www.nos.nl. Elke voorjaarsklassieker heeft een aparte pagina met daarop een live stream, een live tekstverslag (ook te volgen via Twitter), een Google Map met de route en allerlei historische beelden uit het NOS-archief, statistieken, reportages en interviews.

Deze oudste klassieker (bestaat al sinds 1892) is berucht vanwege de vele venijnige beklimmingen zoals La Redoute, de Stockeu en de Sart-Tilman. Het is twintig jaar geleden dat een Nederlander hier voor het laatst won, dit was Adrie van der Poel in 1988. Eddy Merckx won maar liefst vijf keer.

Noot voor de pers,

Nederlandse Omroep Stichting (NOS)