NCRV

Keyzer & De Boer Advocaten

Keyzer & De Boer Advocaten: Relatietherapeut

Zondag 27 april 2008
22.00 uur, Nederland 1

In deze aflevering van Keyzer & De Boer Advocaten is er aandacht voor het feit dat makelaars zich niet altijd houden aan de geadviseerde norm voor het opmeten van woonoppervlaktes. Steeds vaker worden bijvoorbeeld bergingen en balkons meegerekend bij het woonoppervlak, zodat een hogere prijs voor de woning kan worden gevraagd. Er wordt gewerkt aan eenduidige richtlijnen voor het opmeten van het aantal meters om deze verplichtend op te leggen aan makelaars. Alleen zó kan een transparante markt ontstaan waarbij de consument eerlijke en vergelijkbare informatie krijgt over de aangeboden woning. Ninaâs partner Carel is in deze aflevering bedrogen door een makelaar. Zijn huis blijkt veel minder vierkante meters groot te zijn dan bij de verkoop was opgegeven. Ongeacht de afmetingen van zijn huis vraagt hij haar of ze met hem wil samenwonen.
Maarten maakt een verschrikkelijke blunder in de rechtszaal, waardoor zijn cliënt veroordeeld wordt. Deze pikt het niet en stuurt een zware jongen op Maarten af, die hem probeert af te persen door zijn gezin te bedreigen. Uit angst durft Maarten zijn kantoorgenoten niks te vertellen.

Sabrina is het strenge regime van Nina meer dan zat. In de hoop op meer verantwoordelijkheid en grotere zaken wil ze Nina niet meer als patroon. Ze roept de hulp in van Marius om met Nina te gaan praten.

Vaste acteurs in de serie zijn Bram van der Vlugt, Porgy Franssen, Henriette Tol, Daan Schuurmans, Roos Ouwehand, Mara van Vlijmen, Hans Kesting en Karien Noordhoff. Gastrollen zijn er deze aflevering van Jaap Spijkers en Joop Kasteel.