ProRail

Persbericht

17-04-2008

Wegens werkzaamheden aan spoor geen treinverkeer mogelijk 27 april Houten

Op zondag 27 april van 01.50 uur tot maandagochtend 28 april 04.50 uur vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor in Houten. Op diverse plekken langs het spoor wordt gewerkt aan de bovenleiding en de spoorbaan. Tijdens deze werkzaamheden rijden er geen treinen van, naar en door Houten. NS laat bussen rijden voor reizigers.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die gedurende deze treinloze periode worden uitgevoerd vinden plaats langs het gehele spoor in Houten. Ten zuiden van de zuidelijke Rondweg worden de huidige dwarsbalken aan de bovenleidingsportalen vervangen door nieuwe balken. Verder vinden op diverse locaties werkzaamheden plaats aan seinkasten en er worden testwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats ten behoeve van de toekomstige viersporigheid in Houten welke eind 2010 gereed is. Naast het verdubbelen van het spoor wordt ook gewerkt aan een nieuw station in Houten centrum en een in Houten Castellum.

Overlast

De hier bovengenoemde werkzaamheden kunnen geluid- en lichtoverlast veroorzaken gedurende de nacht en dag.

Treinreizigers

Op zondag 27 april rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen. Tussen Utrecht Centraal, Houten, Culemborg en Geldermalsen rijden vier keer per uur NS-stopbussen. Tussen Houten en Houten Castellum rijden vier keer per uur NS-bussen in plaats van de tram. De Molenzoom in Houten is aankomst- en vertrekpunt van alle NS-bussen. Tussen Utrecht Centraal en âs-Hertogenbosch rijden zes keer per uur NS-snelbussen. Tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten maken reizigers op vertoon van een geldig treinkaartje gebruik van GVU-buslijn 8.

Meer informatie

Voor de meest actuele informatie over data van nachtelijke spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.