Gemeente Valkenswaard

schoolzwemkampioenschap

Provinciale schoolzwemkampioenschap

Op zondag 27 april om 14.00 uur wordt in zwembad De Wedert in Valkenswaard het tweede Brabantse schoolzwemkampioenschap gehouden. Rond de 120 basisschoolleerlingen van groepen 4 tot en met 8 uit de provincie Noord-Brabant doen eraan mee. Twee teams van basisscholen De Smelen en De Zonnewijzer uit Valkenswaard vertegenwoordigen onze gemeente tijdens dit kampioenschap.

Favorieten aanmoedigen
De wethouder van sportzaken, de heer G. Adams zal het sportevenement om 14.00 uur officieel openen. De toegang tot dit evenement is gratis. Uiteraard hoopt de gemeente Valkenswaard en de twee zwemverenigingen Watervrienden Valkenswaard en V.Z. & R.C. Tempo, dat er veel supporters uit Valkenswaard hun favorieten aanmoedigen.

Groot feest
Tijdens de tweede Valkenswaardse/Waalrese schoolzwemkampioenschap op zondag 30 maart jl. hebben de twee ploegen zich geplaatst voor deze Brabantse Schoolzwemkampioenschap. Basisschool De Smelen werd de winnaar en De Zonnewijzer bezette de tweede plaats. Dertien basisscholen uit Valkenswaard en Waalre deden dit jaar aan het schoolzwemkampioenschap mee. Ruim 190 deelnemers, ouders, juryleden, medewerkers en familieleden zorgden die dag voor een drukte van belang in zwembad De Wedert. Het werd één groot feest.

Goed voorbereid
De twee teams hebben zich dankzij de medewerking van beide zwemverenigingen 'Watervrienden Valkenswaard' en 'VZ&PC Tempo' goed voor kunnen bereiden op dit kampioenschap en gaan dan ook vol zelfvertrouwen de strijd aan met de andere scholen uit Brabant. Voor meer informatie kunt u bellen met Hans Baijens telefoon 06-10027952 of mailen naar hans.baijens@zonnet.nl.