Gemeente Tilburg

18-4-2008

1ste editie SportXpo
Show & workshops voor het hele gezin

Op 27 april organiseert de gemeente Tilburg in de Stadssporthal de
1ste editie van de Tilburgse SportXpo. Dit evenement voor het hele gezin staat in het teken van de kracht- en vechtsport. Het programma van 13.00 tot 17.30 uur bestaat uit een show- en een workshopgedeelte.

Het showgedeelte wordt verzorgd door verenigingen aangesloten bij de Kracht- en Vechtsportbond KNKF. Rondom het centrale showgedeelte worden andere takken van sport in de gelegenheid gesteld zich te presenteren, zoals: basketbal, turnen, streetdance, breakdance en judo. Voorbeelden van de acts zijn toppers zoals de Engelse karateka's Silverdragons en een demonstratie Dakaïto Ryu van Franse internationals. Het programma bevat ook Tilburgse wereldkampioenen zoals de streetdancers Touch Down en de breakdancer Menno van Gorp met zijn groep de Hustle Kidz.

Na de show volgen sportworkshops van Tilburgse sportverenigingen. De bezoekers van het evenement worden op de sportvloer uitgenodigd om deel te nemen aan de diverse workshops die door de verenigingen worden verzorgd, zoals: korfbal, panna, turnen, taekwondo, karate, jeugdfitness, kickboksen, worstelen, basketball, breakdance en judo.

Kaartverkoop
Toegangskaarten kosten 2,50 p.p. Kaarten zijn te koop aan de deur op de dag zelf en in de voorverkoop bij de Tilburgse zwembaden en bij de buurtsportwerkers. Jongeren met een Jeugdsportpas Tjip kunnen in de voorverkoop bij de zwembaden een gratis kaartje halen.

Meedoen allochtone jeugd door Sport
De SportXpo wordt georganiseerd in het kader van het project Meedoen Allochtone Jeugd door Sport. De gemeente Tilburg, sportverenigingen en sportbonden werken samen in dit project dat ondersteund wordt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel van de samenwerking is meer allochtone jeugd aan het sporten te krijgen. Vooral de sportdeelname van allochtone meisjes blijft achter op de autochtone jongeren.