Ingezonden persbericht



---






---






---





Persbericht

Derde expositie sinds opening
Paule Carré Art & Design Gallery presenteert
Alfred Kareh: De magie van de Mediterrannee

Amsterdam, april 2008 - Al sinds de opening van de bijzondere galerie Paule Carré Art & Design, gevestigd in een van de leukste straten van Amsterdam, is het concept dat de Libanese eigenaresse voor ogen had een enorm succes gebleken. Paule Carré beschouwt kunst als een beleving en dat straalt haar galerie dan ook uit. Op 28 april a.s. start hier alweer de derde expositie, met dit keer prachtige werken van de - eveneens Libanese - Alfred Kareh.

Lofzang voor het leven
De Libanees Alfred Kareh is al sinds 1960 een echte autodidact, die zijn passie voor schilderen combineerde met zijn studie medicijnen. Inmiddels werkt hij als arts, maar zijn penselen heeft hij gelukkig nooit laten vallen. Zijn liefde voor het licht en de kleuren van het zuiden komen voortdurend terug in zijn werk. Tijdens de burgeroorlog in Libanon werden zijn werken nog vrolijker dan ooit, bedoeld als een lofzang voor het leven, die haaks stond op de destructieve realiteit in zijn vaderland. Zijn werken zijn eerder geëxposeerd in Libanon en worden nu voor het eerst getoond in het buitenland. Opnieuw een primeur voor Paule Carré Art & Design Gallery!

Mediterrane kunst
'Colours of the Mediterranean', heet de expositie waarmee Paule Carré van 28 april tot 5 juli weer alle aandacht zal trekken in de Cornelis Schuytstraat 44 in het gezellige Amsterdam-Zuid. In haar bijzondere galerie laat zij zich vooral inspireren door kunst in mediterrane sfeer. De werken van haar landgenoot Alfred Kareh - goaches en schilderijen in waterverf en olie - sluiten hier volledig op aan. In lijn met de kleurrijke werken van Kareh zijn er prachtige juwelen te koop van Marie Munier, maar ook parels van Stefania Alessandrini, modieuze accessoires, gehaakte tassen met gevarenteken van Sarah's bag, schoenen van ESSKA en kleding van de Libanese designer Milia M.

Inspiratie en beleving
Deze opsomming verklaart meteen dat Paule Carré Art & Design Gallery geen 'gewone' galerie is. De opzet van de kunstminnende Libanese was 'een plek creëren waar zij inspiratie en beleving bijeen kon brengen'. Tijdens haar vele reizen door Mediterrane landen als Italië, Frankrijk en haar eigen Libanon, maar bijvoorbeeld ook in het Verre Oosten, stuitte Paule met haar scherpe oog voor schoonheid voortdurend op de meest aparte en exclusieve ontwerpen. Haar droom om al dit moois bij elkaar te brengen in Nederland, het land waar de liefde haar naartoe dreef, kwam uit met haar spraakmakende galerie.