Provincie Overijssel

Overijssel aan de start van marathon Enschede

Het provinciaal marathonteam van Overijssel.

De Enschede Marathon op 27 april kent een bijzonde provinciaal tintje: de provincie Overijssel is niet alleen één van de sponsoren van dit evenement, maar doet zelf ook mee met een vertegenwoordiging van 35 medewerkers. Gert Ranter, gedeputeerde voor Jeugd en Sociale Infrastructuur (waaronder ook sport), zal ook meelopen met de marathon.

Hij neemt de 10 kilometer voor zijn rekening. Dit is ook meteen de afstand die de meeste lopers aantrekt. Verder verschijnen er medewerkers aan de start voor de 5 kilometer, de halve en zelfs de hele marathon. Ranter: "Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Overijssel voldoende sporten. Het is niet alleen gezond, maar sport biedt ook mogelijkheden tot het leggen van sociale contacten. Voor mij is hardlopen ook een ideale vorm van ontspanning".

Onder professionele begeleiding van Run2day hebben de medewerkers zich goed voorbereid op de marathon. Wekelijks lopen ze op dinsdag na werktijd hun rondjes door het park De Weezenlanden, de achtertuin van het provinciehuis. Onderweg zijn de hardlopers duidelijk herkenbaar aan hun hardlooptenue, een zwarte broek en een blauw shirt met het logo van de provincie Overijssel.