Gemeente Heusden


Mindervalidentrap in openluchtzwembad Het Run 24 april 2008 Basisscholen, cultuuraanbieders en gemeente werken samen 24 april 2008 Mindervalidentrap in openluchtzwembad Het Run

Zwembad weer open vanaf zondag 27 april

Op zondag 27 april gaat openluchtzwembad Het Run weer open. Het Run neemt tegelijkertijd een trap voor mindervaliden in gebruik. Daardoor wordt het verwarmde bad beter toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Het Run heeft de trap geïnstalleerd om tegemoet te komen aan de behoefte van oudere zwemmers en mensen met een lichamelijke beperking. De trap zal uitsluitend worden uitgeschoven wanneer deze groepen gebruik maken van het zwembad. Dit is met name het geval tijdens het banenzwemmen. Buiten deze tijden wordt de trap alleen uitgeschoven (en direct weer ingeschoven) als er zwemmers zijn voor wie dat nodig is.

Veiligheid
Omdat de trap vooral in uitgeschoven toestand, veiligheidsrisico's kan opleveren, zorgen de toezichthouders voor een veilig gebruik. De trap wordt uitsluitend bediend door personeel van het zwembad. Naast deze maatregelen is er een hekwerk naast de trap op het perron geplaatst. Dit voorkomt dat mensen vanaf het perron op de trap kunnen duiken of springen. De trap voor mindervaliden is geplaatst aan de lange zijde van het 50-meter bad.
Geplaatst op: 24 april 2008
Basisscholen, cultuuraanbieders en gemeente werken samen

Convenant cultuureducatie solide basis voor de toekomst

Tijdens de vierde Cultuurmarkt van het Trefpunt Cultuureducatie Heusden hebben de Heusdense cultuuraanbieders, basisscholen en de gemeente een nieuw convenant getekend. Ook voor de komende vier jaar werken departijen samen aan cultuureducatie.

Tijdens de jaarlijkse Cultuurmarkt op 16 april jl. presenteerden instellingen, verenigingen en professionals op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed zich met een actueel, compleet en nieuw overzicht van het aanbod op het gebied van lokale cultuureducatie. De projecten werden kleurrijk en luisterrijk, deels in workshops, gepresenteerd. Er was volop gelegenheid inspiratie op te doen voor het komende schooljaar. Het aanbod was zeer gevarieerd en kwalitatief goed. In de gastvrije sfeer werden contacten gelegd en informatie uitgewisseld.

Deelnemers aan de Cultuurmarkt waren Centrum voor de Kunsten de Aleph, het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum, Stichting Stuipzand, de Bibliotheek Heusden, Erfgoedhuis Brabant, het BisK, Atelier het Labyrint, Museum Het Gouverneurshuis, Shanti danst, het Poppentheater De Dwerg, het Centrum voor Muziek en Dans, het Heusdens Bezoekerscentrum en De Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Elshout. Ook dit jaar wordt nog een groot aantal projecten uitgevoerd.

Voorop
De gemeente Heusden loopt voorop in de ontwikkeling en uitvoering van originele en goede projecten binnen het basisonderwijs. Met het nieuwe convenant geven de scholen, de cultuuraanbieders en de gemeente wederom voor vier jaar hun commitment aan de marktplaats. Dat betekent dat alle 20 basisscholen tot en met 2012 beschikken over een jaarlijks budget voor cultuureducatie. Wethouder Mart van der Poel ondertekende het nieuwe convenant en benadrukte nog eens dat cultuureducatie een van de speerpunten van de gemeente Heusden is. Goed nieuws voor iedereen die cultuureducatie een warm hart toedraagt! Geplaatst op: 24 april 2008