Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Colour your life: 27 april t/m 1 mei

Landgoedfair Beeckestijn 20 jaar

Al twintig jaar is Landgoedfair Beeckestijn in Velsen-Zuid dé plek om het nieuwe buitenseizoen in te luiden. Het kleurrijkste buitenevenement van Nederland krijgt daarom dit jaar een extra feestelijk tintje. Theatergroepen en andere podiumkunstenaars bezorgen bezoekers een bijzonder kleurrijke dag. In het kader van twintig jaar Landgoedfair Beeckestijn staan we op een leuke manier stil bij de rijke geschiedenis van het landgoed. De familie Boreel, de oorspronkelijke bewoners, voeren dagelijks een toneelstuk op die bezoekers mee terug neemt in de tijd van het oude Beeckestijn. Verder ligt de focus van Landgoedfair Beeckestijn 2008 meer dan ooit op een dag heerlijk buitenleven. Het wordt genieten van natuur, lifestyle, cuisine én cultuur. En dát in de mooiste tuin van Nederland!

Live Muziek

De 20ste editie van Landgoedfair Beeckestijn wordt sfeervoller dan ooit. Een grote bijdrage daaraan leveren de bijzondere live-acts. Stemmig zijn de optredens van operazangers en - zangeressen onder leiding van Wiebke Goetjes. Tegen een achtergrond van formele stijltuinen en eeuwenoude bomen voeren ze stukken op als Rosina, Belle Nuit en Mon Choer. Ook ín de monumentale gebouwen van Beeckestijn zullen de liederen klinken. Ondertussen wandelt The Original Evergreen Jazzband swingend tussen bezoekers en stands door. Het looporkest brengt jazzy en vrolijke klassiekers ten gehore. Uiteraard klinken er ook romantische klanken op Beeckestijn. Duo Lucas Amor en Vasile Nedea laten hun viool en accordeon spreken met gepassioneerde zigeunermuziek met invloeden van tango, cajun en keltische muziek.

Theater

Kunst, fantasie en entertainment komen samen in de verschillende straattheateracts tijdens Landgoedfair Beeckestijn. Zo lopen er drie spectaculair uitgedoste dinosaurussen rond van vijf meter hoog en zeven meter lang. Tijdens de prehistorische, muzikale act Saurus gaan de dieren op zoek naar een aai en kijken ze nieuwsgierig toe hoe bezoekers zich vermaken op de fair. Verrassend is ook de steltenact van Michael Shalton. Vermomd als dubbeldeks vliegtuig, helikopter en robot trekken ze op grote hoogte over het terrein. Sprookjesachtig is de show van de elfjes op hun sneeuwwitte eenhoorns. Ze nodigen bezoekers uit om mee te dwalen in hun mystieke wereld, om te zingen in het Elfs en te praten zonder woorden.

Colour your life

In het kader van het thema Colour your life wordt het fairterrein extra kleurrijk aangekleed. Highlight is ongetwijfeld de versierde vijver in het hart van het landgoed. Marleen de Wit, aanstormend talent uit de florale wereld, decoreert het wateroppervlak met mozaïeken van boomschijven en boomstammen. Maar ook op andere plekken staat het seizoen weer verrassend mooi in bloei. Nieuw op Beeckestijn is de Tuinkunstlaan. Beeldhouwers en andere tuinkunstenaars tonen hun creaties en ontwerpen in een aparte laan. Hier kunnen bezoekers in alle rust stilstaan bij bijzondere objecten.

Lekkernijen en Landleven

Overal op Beeckestijn worden ambachtelijke hapjes bereid én gedeeld. Zo komen er grote terrassen waar culinaire lekkernijen worden geserveerd. De Post Verkade Groep, huiscateraar van onder meer Landgoed Waterland, verzorgt heerlijke happen in de koetshuizen en op verschillende open plekken op het landgoed. Zo kunnen bezoekers aanschuiven voor een hightea, een exclusieve lunch, luchtige crêpes én champagne. Wie liever in alle rust wil eten met een gezellige groep, trekt zich met een gevulde picknickmand terug op een zonnige plek. Bijzondere workshops en demonstraties maken het heerlijke buitenleven nóg actiever. Zo richt het tijdschrift Landleven een speciale Landleven Allee in. Naast de inspirerende demonstraties met natuurlijke materialen, is het hier puur genieten van alle mooie en lekkere dingen die het landleven te bieden heeft.

Brocante en koninginnehoeden

Uiteraard kenmerkt Landgoedfair Beeckestijn zich nog steeds door het hoge niveau van de geselecteerde ondernemers, uit binnen- én buitenland. Bloemen, planten en kruiden van de beste kwekers bloeien uitbundig. Sfeervolle meubels, woonaccessoires en brocante worden smaakvol gepresenteerd in de stands. Mode in alle kleurschakeringen nodigt bezoekers uit voor een nieuwe look. Driemaal daags wordt de mooiste zomerkleding geshowd tijdens een modeshow voor het hoofdgebouw. Traditiegetrouw kleden veel fairbezoekers zich op en top voor een dagje Beeckestijn. Dames die op Koninginnedag komen en hun mooiste koninginnehoeden opzetten, maken kans op een leuke prijs.

Speciale arrangementen
Wilt u nog wat langer genieten van Beeckestijn, de zee en de mooie, bosrijke omgeving? Maak dan gebruik van het speciale overnachtingsarrangement in samenwerking met Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach. Hier overnacht u voor óf na een mooie fairdag in de karakteristieke jachthaven van IJmuiden. En wilt u in stijl arriveren op de fair? Informeer dan naar het leuke arrangement van Connexxion. U stapt dan bij Amsterdam Centraal Station op een draagvleugelboot. Deze brengt u in twintig minuten naar Velsen-Zuid. Kijk voor meer informatie op www.landgoedfairbeeckestijn.nl

Kijk voor meer highlights, het dagprogramma, voorverkoop én extra informatie op www.landgoedfairbeeckestijn.nl

Bezoekersinformatie

Fairadres
Landgoed Beeckestijn
Rijksweg 136
1981 LD Velsen-Zuid

Openingstijden

Zondag 27 april : 10.00 uur - 18.00 uur
Maandag 28 april : 10.00 uur - 18.00 uur
Dinsdag 29 april : 10.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 30 april: 10.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 1 mei : 10.00 uur - 18.00 uur

Toegangsprijzen

Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar en kosten E 15,- per stuk. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang.

Voorverkoop
Voorverkoopkaarten zijn vanaf 1 maart 2008 te bestellen via de website en kosten E 12,50 per stuk.

Rolstoelgebruikers

Het terrein van de Fair is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, echter niet elke stand zal even makkelijk te bereiken zijn.

Honden

Honden, mits aangelijnd, zijn welkom.

Organisatie
Landgoedfair Beeckestijn wordt georganiseerd door: Estate Events bv
Postbus 1029
7301 BG Apeldoorn
Tel: 055 - 579 00 70
info@landgoedfairbeeckestijn.nl
www.landgoedfairbeeckestijn.nl