LLiNK

Rotterdam, 2 april 2008


-PERSBERICHT-

Floortje Dessing bereikt eindpunt van haar reis: Bhutan

Op zondag 27 april zenden de omroepen LLiNK en de KRO de laatste aflevering uit van hét reisprogramma van de publieke omroep: 3 op Reis . In de voorbije 21 afleveringen reisde presentatrice Floortje Dessing van Amsterdam naar Bhutan, daarbij zo veel mogelijk gebruik makend van het openbaar vervoer. In haar laatste etappe verkent ze het Aziatische koninkrijk Bhutan, een klein land ingeklemd tussen Tibet en India. Vanuit de hoofdstad Timphu reist Dessing naar Punakha, en tijdens haar trip komt ze van alles te weten over de Bhutaanse tradities op het gebied van huwelijk, seksualiteit en vruchtbaarheid. Floortje eindigt haar reis bij een karakteristiek religieus festival.

Sebastiaan bezoekt El Hierro
Presentator Sebastiaan Labrie nam de kijker de afgelopen 21 weken mee naar onbekende plekken in Europa. Zijn laatste bestemming is een waardige afsluiter in deze reeks, want hij bezoekt het kleinste en minst bekende Canarische Eiland: El Hierro. Hier geen massatoerisme zoals op de grotere broertjes Tenerife, Lanzarote of Gran Canaria. Sebastiaan ontdekt per fiets de fascinerende natuur van dit vulkaaneiland, brengt een bezoek aan het kleinste hotel ter wereld en is toeschouwer bij een typisch Canarische sport, het zogenaamde lucha canaria.

Lucia Rijker danst capoeira in Brazilië
Afgelopen seizoen nodigde 3 op Reis gastreizigers uit om een persoonlijk reisverslag te maken. Zo gingen nieuwslezer Rik van de Westelaken, zangeres Edsilia Rombley, politicus Boris van der Ham, actrice Ricky Koole en schrijver Kluun voor het programma op pad. Dit keer is het de beurt aan ex-bokser Lucia Rijker, die een bezoek brengt aan het Braziliaanse Natal. In deze stad bezoekt zij een project, waarbij kansarme kinderen onderwijs en capoeira-les krijgen. Ook is ze getuige van een bijzonde voodoo-ritueel waarbij de deelnemers in een soort trance worden gebracht. Buiten de stad verkent Lucia een quilombo, waar de lokale bevolking nog praktisch onder dezelfde omstandigheden leeft als in de tijd van de slavernij. De Rijker eindigt haar reis op het Braziliaanse strand.


----------

Noot voor de redactie,