Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 10 april 2008

Hippe vogels kijken in de oude bomen van Leyduin

Op zondag 27 april van 10.00-11.30 uur en of op zondag 4 mei van 08.00-09.30 uur kunt u mee met de gids van Landschap Noord-Holland in Landgoed Leyduin, Oud Woestduin en Vinkenduin. Het bos bij deze Landgoederen is oud en veel vogelsoorten voelen zich prettig in die hoge, oude bomen met holen. De stilte is hier nog oorverdovend en er zijn bijzondere vogels te zien. Boomklevers bijvoorbeeld, die zulke sterke poten hebben dat zij langs verticale stammen op en neer kunnen klimmen. Er zijn ook spechten, boomkruipers en een imposante roofvogel zoals de buizerd. Hij 'drijft' in stilte op de lucht en maakt cirkelvormige bewegingen om zo een prooi te kunnen vinden.

Vogels zijn met name in de vroege ochtenduren actief. Vandaar dat wij op 4 mei extra vroeg opstaan om u mee te laten genieten van de wonderen van de natuur.

We verzamelen op het parkeerterrein bij Natuurinformatiecentrum Kakelye van Leyduin aan de Manpadslaan te Heemstede, langs de Leidsevaart ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout. Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland