Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 10 april 2008

Voorjaarsexcursies langs blauwe kleurenpracht in Wildrijk

Het Wildrijk is bekend vanwege de weelderige bloei van voornamelijk blauwe wilde hyacinten. Om u daar van te laten genieten organiseert Landschap Noord-Holland excursies op zaterdag 26 en zondag 27 april aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug, een half uurtje rijden vanaf Alkmaar.

U kunt meewandelen met de excursies om 10.30 en om 13.00 uur. De excursie duurt ongeveer een uur en is ook geschikt voor kinderen. Een echte aanrader! Want dit bos is niet zo groot, maar wel erg bijzonder en onze excursieleiders weten ontzettend veel over dit terrein. Uiteraard kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur ook op eigen gelegenheid door het Wildrijk wandelen waarbij u vogels als grote bonte specht, roodborst, winterkoning en zanglijster kunt zien. En soms ook fitis, tjiftjaf, zwartkop en tuinfluiter.

Aanmelden voor de excursie is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Indien er nog plaats is, kunt u terplekke aansluiten. U vindt de ingang van het Wildrijk op de hoek van de Zeeweg met de Belkmerweg in St. Maartenvlotbrug. Dit dorpje is makkelijk te vinden langs het Noordhollandsch kanaal. Langs de Zeeweg, meteen links, is een parkeerplaats.


Noot voor de redactie /