Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT InFocus

Hilversum, 25 april 2008

Als het huwelijk echt niet meer te redden is...

Scheiden mag!

Opgegroeid zijn in de luwte van gelukkig getrouwde ouders om vervolgens in haar eigen huwelijk op een dood spoor te raken, dat is wat de jonge moeder Houria Tourich overkwam.

Houria Tourich is een zelfstandige, redelijke vrouw die weet dat het huwelijk over geven en nemen gaat. Maar wat moet je doen als je man zijn gezin geen geborgenheid biedt? Als de omgeving je liever ongelukkig en getrouwd ziet dan gelukkig maar gescheiden? En als je te horen krijgt dat scheiden 'niet mag van je geloof'? InFocus zoekt Houria Tourich op en praat met imam Yassin Elforkani.

Tevens een buitenlandse gast in deze aflevering. Pulitzerprijsdrager Steve Coll schreef een gedegen studie over een van de machtige families van Saoedie-Arabië, de Bin Ladens. En ontdekte een opvallend verband tussen de dynamiek van deze extreme familie en 9/11. Ook in deze uitzending een portret van het islamitische koor Al Wahda, dat zingend de strijd aangaat voor erkenning van nasheed-muziek in Nederland.

Tot slot van de uitzending een recitatie uit de heilige Koran.

Het optreden van Ahmed Marcouch in de vorige aflevering van InFocus heeft tot een felle discussie in de media geleid. Meer hierover op onze website.

Programma: InFocus, Achtergronden bij de actualiteit Uitzending: zondag 27 april 2008 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Daarna blijvend beschikbaar via de website
Herhaling: zaterdag 3 mei 2008 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2