Ingezonden persbericht


Persbericht

Zondag 27 april a.s.

Stedelijke Harmonie Weert geeft Oranjeconcert

De Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert organiseert voor het achtste achtereenvolgende jaar in de week van Koninginnedag haar Oranjeconcert. Dit concert zal plaatsvinden op zondag 27 april a.s. om 20.00 uur in het Munttheater in Weert met medewerking van de popgroep en coverformatie 'Da Vinci'. Deze in 2000 opgerichte band bestaat uit diverse Weerter muzikanten en brengt een mix van swingende popmuziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig én hedendaagse top-40 nummers.

Dit concert wordt aangeboden aan de Weerter gemeenschap. Voor het concert zijn Weertenaren uitgenodigd die of door de Koningin zijn gedecoreerd of die ereburger zijn van Weert en de raadsleden van de gemeente Weert. Andere belangstellenden kunnen toegangskaarten à vijf euro per stuk aanvragen bij het Munttheater Collegeplein 3, 6001HN Weert of bij de Uitbalie van het Munttheater, telefoon 540322. Ook kunt u kaarten aanvragen via de website www.munttheater.nl. Mochten er nog plaatsen over zijn, dan zijn kaarten daarvoor verkrijgbaar vanaf 19.15 uur op zondag 27 april bij de kassa van het Munttheater.

Dit jaar is gekozen voor een zeer gevarieerd programma, met voor de pauze een mix van (licht) klassieke -en originele blaasmuziek en verder een spectaculair stuk filmmuziek, waarin het harmonieorkest de krachten bundelt met die van de percussiegroep: een unieke samenwerking bij een uniek werk. Na de pauze brengt het harmonieorkest samen met de popgroep 'Da Vinci' een wervelende show met een aaneenschakeling van veelal bekende en populaire nummers. Natuurlijk staan er ook enkele verrassingen op het programma.

Het Oranjeconcert vindt dit jaar voor de eerste keer plaats onder leiding van dirigent Stijn Rutten. De percussiegroep staat onder leiding van dirigent Leon Sangen en de presentatie is in handen van eredirigent Tjeu Snoek, die garant staat voor een luchtige aanpak.


---- --