Ingezonden persbericht


Wandelen met vriendinnen: Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk

Zondag 27 april: de Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk in Leiden Zondag 27 april is Leiden het toneel van de eerste Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk. Tussen 9 en 12 uur zullen honderden vrouwen vanuit de Waag vertrekken voor een route van 10 of 20 kilometer. De korte route voert de wandelaar langs alle mooie plekjes van Leiden, terwijl de lange route door het Land van Wijk en Wouden gaat. Onderweg worden de wandelaars vergast op muziek en natuurlijk treffen zij ook een verzorgingspost aan. De LadiesWalk gaat om 10.30 uur officieel van start als Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF, op symbolische wijze het startschot geeft in de Waag. De voorinschrijvers kunnen echter al vanaf 9.00 uur terecht, terwijl vanaf dat moment iedereen zich ook als nieuwe deelnemer aan kan melden. In de Waag zal bovendien een aantal instanties zich presenteren, zoals hoofdsponsor Zilveren Kruis Achmea, Groepswijzer.nl, de Kralenshop, Vrouwen van Nu en de Zuid-Hollandse Wandelbond. Kijk voor meer info op www.ladieswalk.nl.

Vanaf 12 uur speelt zich voor de Waag een markt van streekproducten af. Onder de spannende titel "De boeren komen!" bieden boeren uit het Land van Wijk en Wouden streekproducten als kaas, ijs, honing en drinkyoghurt aan. Er zijn tevens demonstraties kaas maken informatie over landschap en recreatie. Hiernaast zijn er in Leiden ook een stoffenbeurs en een boekenbeurs.

Voor de pers:
Neem voor meer informatie en/of fotomateriaal contact op met Frank van Leeuwen 071-5236805 of kijk op http://www.ctvzuidholland.nl/mediaportaal/page/view .


---- --