Politie Groningen

Zondag 27 april 2008

Provincie Groningen, 27-04-2008

Groningen: man aangehouden na diefstal

De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden in de Walstraat in zijn woonplaats. De man stond gesignaleerd voor diefstal uit een bagagekluis op het station. Bij zijn aanhouding werd bij hem navigatieapparatuur en een schroevendraaier aangetroffen. De navigatieapparatuur bleek even daarvoor uit een auto aan de Bloemsingel te zijn gestolen. De apparatuur kon terugbezorgd worden bij de rechtmatige eigenaar. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: agressieve winkeldief

De politie stelt een onderzoek in naar een agressieve winkeldief. Een onbekende man heeft zaterdagmiddag uit een winkel in de Herestraat in Groningen diverse parfums gestolen. Toen beveiligingspersoneel de man wilde aanhouden, sloeg de man wild om zich heen. Een beveiliger kreeg een harde vuistslag op zijn kaak. De winkeldief wist met de gestolen goederen te ontkomen. Het gaat om een man met een donkere huidskleur en een kaal hoofd. Namens de winkel wordt aangifte gedaan.

Groningen: bromfietser krijgt drie bekeuringen

Een 20-jarige bromfietser uit Groningen heeft zaterdagavond drie bekeuringen gekregen. De man trok de aandacht doordat hij zonder helm over de Vismarkt in zijn woonplaats reed. Bij controle bleek bij bovendien geen bromfietscertificaat of rijbewijs te hebben en was de bromfiets niet verzekerd.

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht vier mannen aangehouden in de Peperstraat. Via cameratoezicht was gezien dat er op de hoek Peperstraat/Papengang werd gevonden. Agenten troffen een persoon aan met een bebloed gezicht (gegevens onbekend). Op de teruggekeken camerabeelden was te zien dat hij door vier personen was geslagen en geschopt. Op basis van de signalementen konden vier Stadjers, 21-29 jaar, worden aangehouden. Allen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser rijdt fietsster aan

Een 35-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagnacht gewond geraakt. De man reed, zonder helm, over de Kraneweg in zijn woonplaats. Plotseling week hij helemaal uit naar links en botste op een 20-jarige fietsster uit Groningen die uit tegenovergestelde richting kwam. De bromfietser is overgebracht naar het ziekenhuis. De fietsster kwam met de schrik vrij. Zowel de fiets als de bromfiets raakten zwaar beschadigd. Agenten hadden bij de bromfietser een alcohollucht geroken. In het ziekenhuis is bloed van de man afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 33-jarige bromfietser uit Ten Boer is zaterdagnacht betrapt op rijden onder invloed. De man werd op de Rijksweg in Groningen gecontroleerd, omdat hij slingerend over het fietspad reed. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op twee locaties in Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 3470, aantal overtredingen: 265, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 500, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Pieterburen: automobiliste loopt hoofdwond op

Een 60-jarige automobiliste uit Westernieland is zaterdagnacht met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was op de Hoofdstraat in Pieterburen tegen een geparkeerde auto aangereden. Volgens omstanders was de vrouw behoorlijk onder invloed van alcohol. Omstanders hadden de autosleutels afgepakt, om te voorkomen dat de vrouw nog meer brokken zou maken. De vrouw reageerde hier agressief op en kwam daarbij ten val. Zij liep een hoofdwond op. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de vrouw onder invloed van alcohol was.

Zevenhuizen: man gewond door motorzaag

Een 65-jarige man uit De Wilp is zaterdagochtend gewond geraakt. De man was aan het Hoofddiep in Zevenhuizen met een elektrische zaag takken van een boom aan het zagen. Hij stond op een ladder. Plotseling kreeg hij een terugslag van de zaag. Hij werd door de zaag geraakt in zijn bovenlichaam. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ten Post: rijbewijs snelle automobilist ingevorderd

De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Siddeburen. De man reed over de Woldjerweg in Ten Post. Hij werd geklokt met een snelheid van 119 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 60 km/uur is. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De man was bovendien niet handsfree aan het bellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: gestolen fiets na zes jaar terug

Een 21-jarige man uit Delfzijl is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van heling, danwel diefstal. De man trok de aandacht, doordat hij langs de Parallelweg in Bedum lag te slapen. Agenten maakten de man wakker. Hij was in het bezit van een damesfiets. Bij controle bleek de fiets in 2002 in Haren gestolen te zijn. De man is aangehouden. De fiets is in beslag genomen. De Delfzijlster weigerde te vertellen hoe hij aan de fiets kwam. Na verhoor mocht de man het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: gordelcontrole leidt naar hennepkwekerij

Een 21-jarige man uit Assen is dindsdagmiddag aangehouden. De automobilist werd in eerste instantie gecontroleerd op de Noorderweg in Marum voor het niet dragen van de gordel. Vanuit de auto kwam een sterke hennepgeur. In de auto bleken meerdere dozen met henneptoppen te staan. Hierop is de Assenaar aangehouden. De man bleek geen identiteitsbewijs te kunnen tonen en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Onderzoek wees uit dat de henneptoppen vermoedelijk afkomstig waren van een hennepkwekerij aan de Counderslaan in Nuis. In een woning in deze straat werd op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal ging het om 460 planten. De politie heeft de hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur in overleg met de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op. Voor het rijden zonder rijbewijs krijgt de man een bekeuring.

Leek: jongens aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagmiddag twee jongens aangehouden voor vernieling. De vernielingen zijn gepleegd in een in aanbouw zijnde sporthal aan De Schelp in Leek. De beheerder ontdekte dat een toegangsdeur was vernield en dat er met verf was gegooid in de hal. Hij kon de beide jongens aanhouden en overdragen aan de politie. Het gaat om een 12-jarige jongen uit Tolbert en een 13-jarige jongen uit Leek. Op het terrein bleken nog meer vernielingen te zijn aangericht. De jongens hebben bekend de vernielingen te hebben gepleegd. De totale schade moet nog geïnventariseerd worden. Na verhoor zijn de jongens overgedragen aan hun ouders. Zij krijgen later te horen wat voor straf ze boven het hoofd hangt.

Zevenhuizen: motorrijder onderuit

Een 44-jarige motorrijder uit Roderesch is zaterdagavond met zijn motor onderuit gegaan. De man reed over de Carolieweg in Zevenhuizen. In een bocht verloor de man de controle over de motor en kwam in de berm terecht. De man is met pijn aan heup en been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Lutjegast: automobilist probeert te ontkomen aan een alcoholcontrole

Een 32-jarige automobilist uit Sebaldeburen is zaterdagavond aangehouden. De man reed over De Wieren bij Lutjegast. Toen hij een verderop een alcoholcontrole zag, keerde hij zijn auto en ging er vandoor. Agenten zetten de achtervolging in en konden de man op de Lutjgasterweg aan de kant zetten. Bij controle bleek hij onder invloed van 0,4 promille alcohol.

Scheemda: alcomobilist in de sloot

Een 41-jarige automobilist uit Oekraine is zaterdagochtend met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de A7 bij Scheemda. Hij was door onbekende oorzaak in de berm geraakt. Na een stuurcorrectie kwam hij in de slip en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Bij een blaastest blies hij fail. Een bloedproef moet het precieze alcoholpromillage uitwijzen. De man kwam met de schrik vrij. De auto is total loss afgevoerd. De automobilist moest 750 euro boete betalen en bovendien zelf de bergingskosten afrekenen. De politie maakt proces-verbaal op als de uitslag van de bloedproef bekend is.

Winschoten: duur ritje voor snelle Belg

Een 23-jarige automobilist uit Knokke (België) is zaterdagmiddag aan de kant gezet. De man was op de A7 bij Winschoten geklokt op een snelheid van 171 km/uur, terwijl 120 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De officier van justitie besloot dat de man hiervoor 360 euro moest betalen. Bij controle bleek de Belg nog vier andere bekeuringen open te hebben staan. Hij kan zijn weg pas weer vervolgen, nadat hij ruim 1000 euro had afgerekend.

Veendam: bekeuring voor lozen grond

Een 31-jarige inwoner van Veendam heeft zaterdagmiddag een bekeuring gekregen van 310 euro. De man dumpte aan het Heidepad in zijn woonplaats een hoeveelheid zwarte grond. Behalve de bekeuring, moest hij de kub grond ook weer terugscheppen in zijn aanhanger.

Tjuchem: automobilist gewond in sloot

Een 23-jarige automobilist uit Bovensmilde is zaterdagavond gewond geraakt. De man reed over de oude Heemweg in Tjuchem toen hij de controle over de auto verloor. Hij verklaarde zelf dat de remmen hadden geweigerd, maar daarvan bleek niets tijdens technisch onderzoek. In elk geval is hij met zijn auto in de sloot tot stilstand gekomen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Bij controle bleek de auto geschorst en niet verzekerd te zijn. Hierover moet de man nog een verklaring afleggen. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Winschoten: controle snorders

De politie heeft zaterdagavond en nacht in het centrum van Winschoten gecontroleerd op illegale taxirijders, oftewel snorders. Op de Burgemeester Schonfeldsingel werd een 39-jarige man uit Bellingwolde betrapt op het verzorgen van betaalde ritten. Hij bleek dit al enkele maanden te doen. De man is aangehouden. Een 49-jarige man uit Oude Pekela bood twee agenten in burger aan hen voor een gering bedrag te vervoeren. Ook hij was niet gerechtigd om als taxichauffeur op te treden en is aangehouden. Beide heren mochten na verhoor het bureau verlaten. Zij zullen zich op termijn moeten verantwoorden voor de rechter.