Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 27-04-2008

Brand in woning

AMERSFOORT/HOOGLAND- Op zaterdagvond ontstond brand in een woning aan de Hogesteeg. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in de woning. De brandweer bluste de brand en niemand raakte gewond. Oorzaak van de brand is onbekend, mogelijk kortsluiting in straalkachel. Agenten troffen bij de woning een hoeveelheid hennepafval aan en hierop werd de 27-jarige bewoner aangehouden.

Geweldpleger aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Amersfoort was geslagen door een 15-jarige jongen uit Amersfoort. Deze 15-jarige jongen had de 18-jarige man in het gezicht geslagen. De man had al eerdere keren problemen gehad met de 15-jarige. De geweldpleger werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Brand bij school

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werden twee jongens aangehouden nadat ze brand hadden gesticht. Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie de melding dat er brand werd gesticht bij een school aan de Waterdaal. Agenten troffen het duo, 15 en 17 jaar uit Amersfoort, met een brandende doek aan bij een gevel van de school. Zij werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.