Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Schoolbesturen moeten niet oppotten

Schoolbesturen moeten niet oppotten

27-04-2008 * Amsterdam gaat onderzoeken of de schoolbesturen niet teveel geld oppotten. Dit gebeurt nadat de SP dit onderwerp bij wethouder Asscher had aangekaart. Volgens de cijfers van de scholen staat er soms onverantwoord veel geld van scholen op de bank. Geld wat aan onderwijs besteed zou moeten worden.
Maureen van der Pligt
De SP heeft vandaag de financiële bijdrage van de gemeente Amsterdam aan de zogenoemde zwakke basisscholen aan de kaak gesteld. Een aantal weken geleden kwam de Aob (onderwijsvakbond) al met landelijke cijfers over de reserves die de schoolbesturen op de bank hebben staan. Geld wat ten goede hoort te komen aan de kinderen in de klas. Na een kort onderzoekje van de SP bleek dat er ook een aantal van de zwakke basisscholen die nu geld gaan krijgen van de gemeente vallen onder schoolbesturen die veel geld op de bank hebben staan. Daarom stelde SP-raadslid Maureen van der Pligt hierover vragen aan de wethouder.

De conclusie was dat de wethouder gaat kijken naar de financiele situatie van de schoolbesturen en of het terecht is dat ze zoveel geld als reserve houden.De uitkomsten zullen dan betrokken worden bij de bespreking van het plan van aanpak zwakke basisscholen dat eind mei besproken zal worden in de commissie onderwijs.