Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 27-04-2008

Zwanennest vernield

HOUTEN Bij de politie kwam zaterdagavond de melding binnen van een vernieling van het zwanennest op het eilandje aan het Moerasmeer. De vernieling vond eerder die avond, rond 20.45 uur, plaats. Een groep van acht tot tien jongens in de leeftijd van 12 tot 17 jaar zou hiervoor verantwoordelijk voor zijn. De politie heeft inmiddels wat aanknopingspunten die naar de vernielers kunnen leiden, maar wil graag in contact komen met mogelijke getuigen, via 0900-8844.

Aanhoudingen na uitlaten hond

NIEUWEGEIN Het uitlaten van een hond leidde zaterdagavond tot de aanhouding van drie personen.

Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein was even daarvoor aan het wandelen met haar onaangelijnde honden. Een man maakte hier een opmerking over, maar dit had een scheldpartij tot gevolg. De echtgenote van de man liet het er niet bij zitten en en ging verhaal halen. Zij werd geslagen, waarop haar man de vrouw uit Nieuwegein een schop onder haar kont gaf.

De 20-jarige vrouw haalde vervolgens haar vader op en gezamenlijk gingen zij naar de woning van het tweetal aan de Kruyderlaan. Het kwam daar tot een vechtpartij, waarbij ook een ruit vernield werd. Wegens betrokkenheid bij de vechtpartij en belediging van een agent werden uiteindelijk de 20-jarige vrouw en een 50-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

Tijdens de schermutseling hield de politie ook een 37-jarige Nieuwegeiner aan wegens mogelijke betrokkenheid bij de vechtpartij. Hij werkte echter niet mee aan zijn aanhouding, waarop pepperspray gebruikt werd om hem onder controle te krijgen. Later bleek de man niets met de vechtpartij te maken te hebben.

Vernieling van eigen fiets

IJSSELSTEIN Enkele getuigen zagen vrijdag rond 14.30 uur dat jongens op het Hazenveld bezig waren met het vernielen van een fiets. In eerste instantie verklaarden de aanwezige jongelui aan de politie dat zij er niets mee te maken hadden. Aan de hand van de getuigenverklaring kwamen de agenten uit bij een 15-jarige jongen uit IJsselstein. Na wat speurwerk kwamen nog twee verdachten boven water (een 14- en 15-jarige inwoner van IJsselstein). Het tweetal werd opgeroepen om naar het politiebureau te komen. Daar verklaarde de 15-jarige dat het zijn eigen fiets was geweest, omdat deze zo beroerd fietste.

Dat het zijn eigen fiets was, bleek inderdaad waar te zijn. Hierop ontvingen de drie jongens wel een bekeuring voor baldadigheid. Ook werd een verwijzing naar bureau Halt in orde gemaakt.

Aanhouding wegens mishandeling

IJSSELSTEIN Door politieagenten is zaterdag rond 00.40 uur een 37-jarige man uit De Meern aangehouden. Een 36-jarige vrouw uit IJsselstein verklaarde tegenover de politie dat de man zonder aanleiding een glas in haar gezicht had gegooid. Dit had een snee in haar neus tot gevolg.

De mishandeling vond plaats in een horecagelegenheid aan de Voorstraat.

Beroving

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werd een vrouw slachtoffer van een beroving. Omstreeks 02.30 uur liep de vrouw 22-jarige vrouw uit Utrecht door de Symfonietunnel, onder de AC Verhoefweg, om naar uit te gaan. Plotseling werd zij van achteren vastgepakt. De vrouw begon zich hevig te verzetten en hierdoor moest de onbekende man wel loslaten. Het lukt hem helaas wel om de tas van de vrouw mee te nemen en hij verdween in de richting van het Pandorapad. Door de worsteling raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Signalement berover; Nederlandse spraak, 1.85 lang, ongeveer 30 jaar oud, breed gebouwd en mogelijk donkerblond stoppelbaardje.

Ten tijde van de beroving kwam een scooterrijder langsrijden. De politie zou graag in contact komen met deze bestuurder en andere getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van district Lekstroom 0900-8844.