Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 27-04-2008

Bromfietscontrole

MIJDRECHT Afgelopen vrijdag is van 15.00 tot 17.00 uur op de Anselmusstraat een bromfietscontrole gehouden. De agenten schreven in totaal acht bekeuringen uit voor onder meer een versleten band, niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, niet dragen van de helm en overschrijding van de constructiesnelheid.

Aanhoudingen na vechtpartij

NIEUWER TER AA In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee jongemannen aangehouden vanwege een vechtpartij. Rond 00.45 uur kwam de melding van onenigheid aan de Oukoop bij de politie binnen. Daar bleek een feest aan de gang, waar twee jongens naar binnen wilden, ondanks dat zij niet welkom waren. Een 18-jarige jongen uit Vinkeveen had daarbij glas in zijn gezicht gekregen. Hierop stak deze zijn belager, een 18-jarige jongen uit Abcoude, met een mes in zijn hand. Beide jongens werden hierop door de politie aangehouden. Ook nam de politie verschillende getuigenverklaringen op.

Gestolen fiets getraceerd

MIJDRECHT Tijdens een surveillance zagen agenten op de Ambachtsherensingel een groepje jongens fietsen. Enkelen reden het trottoir op en af en ook op het achterwiel fietsen hoorde daar blijkbaar bij. Het gedrag trok de aandacht van de agenten, waarop een inspectie van de fietsen volgde. Daaruit kwam naar voren dat het slot van een fiets was vernield en een framenummer van een andere fiets was weggebrand. Van een fiets werd al snel duidelijk dat deze van diefstal afkomstig was, van de andere fiets wordt nog nader onderzoek verricht. In verband met de fietsendiefstal werden twee jongens (15 en 17 jaar uit Mijdrecht) aangehouden.

Krakers kiezen het hazepad

WOERDEN Een kraakactie van een woning aan de Jan de Bakkerstraat is zaterdagochtend in de kiem gesmoord. Rond 04.40 uur kwam bij de politie een melding binnen van een mogelijke inbraak. Twee agenten waren in de buurt en zagen dat de voordeur was opengebroken. In de woning bevonden zich vijf personen, die aangaven dat zij het huis wilden kraken. Een 23-jarige inwoner van Woerden had een koevoet in zijn hand. Hij is aangehouden op verdenking van vernieling. De andere krakers verlieten vervolgens de woning.

Jassendief aangehouden

MIJDRECHT Vanuit een horecagelegenheid aan het Hofland kreeg de politie zaterdag rond 03.10 uur de melding binnen over een man die jassen meenam. In deze gelegenheid werd een 23-jarige inwoner van Mijdrecht aangetroffen, die twee jassen bij zich had. Hij is vervolgens aangehouden voor diefstal.

Camera traceert verdachte en slachtoffer

MAARSSEN Op het Harmonieplein troffen agenten zaterdag rond 03.00 uur enkele kibbelende jongelui aan. Twee jongens verklaarden dat zij even daarvoor ruzie hadden met onbekende jongens. Het tweetal had klappen opgelopen, maar een vriend van hen was er ernstiger aan toe. Zij gaven vervolgens signalementen op van hun vriend en enkele verdachten van de vechtpartij. Via camaratoezicht leidde dit tot de aanhouding van een 21-jarige verdachte uit Vleuten en ook naar het slachtoffer. Deze 18-jarige jongen uit Maarssen was in een auto gestapt en bleek naar het ziekenhuis te zijn vanwege een hoofdwond.

Dronken automobilist

MAARSSEN Het slingerend rijgedrag van een 35-jarige inwoner van Maarssen was de aanleiding voor een blaastest. Surveillerende agenten traceerden hem op de Vogelweg, zaterdag rond 01.35 uur. De ademtest op straat was aanleiding genoeg voor een ademanalyse in het politiebureau. De uitslag van 630 ug/l was aanleiding genoeg voor een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal. De man was in de afgelopen jaren al meerdere keren betrapt op teveel alcoholgebruik in het verkeer.

Dronken bestuurder

MAARSSEN Door medewerkers van cameratoezicht werd vanwege het rijgedrag de aandacht getrokken van een autobestuurder op de Safariweg. De man, een 30-jarige man uit Maarssen, parkeerde vervolgens de auto bij een horecagelegenheid om daar even later weer uit te komen. Hierop spraken agenten de man aan. Hij weigerde een blaastest, waarop zijn aanhouding volgde. In het politiebureau kwam het wel tot een ademanalyse. De uitslag van 615 ug/l was goed voor een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Aanhouding na mishandeling

WOERDEN Bij de politie kwam vrijdag na 21.40 uur een melding binnen van een mishandeling. Een 35-jarige man uit Woerden wilde wat spullen uit zijn auto aan de Van Loonstraat halen, toen hij ineens een man zag waarvan hij de indruk had dat deze wilde inbreken. Hierop volgde een woordenwisseling. Enkele minuten later werd de Woerdenaar verrast door gebonk tegen zijn auto. Hij zag ongeveer vijf jongens staan en werd vervolgens door een van hen in zijn gezicht geslagen.

Samen met politieagenten volgde een zoektocht naar de verdachten in het centrum van Woerden. Uiteindelijk leidde dit tot de aanhouding van een verdachte, een 19-jarige jongen uit Woerden.

Aanrijding letsel

WOERDEN Op de M.A. Reinaldaweg werd vrijdag rond 17.00 uur een 15-jarig fietsster uit Woerden geschept door een 19-jarige automobilist uit Montfoort. Het meisje is met nekletsel naar het UMC gebracht. De auto van de jongeman uit Montfoort werd weggesleept. Hij is door zijn ouders opgehaald, omdat hij te ontdaan was van het voorval.

Brand door hennepkwekerij

MAARSSEN Aan het Spechtenkamp trof de politie in een woning een hennepkwekerij aan, nadat in deze woning brand was ontstaan.

De brandmelding kwam vrijdag rond 07.00 uur binnen. Brandweerlieden troffen de brandhaard op zolder aan en zagen daar een hennepkwekerij. Na het blussen van de brand zagen de agenten ook op de 1e verdieping een hennepkwekerij. In totaal werden 550 planten aangetroffen. De bewoner van het huis was afwezig en kon daarom niet direct worden aangehouden.