Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 27-04-2008

Gestoken met mes

UTRECHT- Op zaterdagavond raakte een man gewond door een steek met een mes.

Omstreeks 18.00 uur zat een 21-jarige man uit Lopik in de auto van een vriend van hem, een 25-jarige man uit Lopik. In deze auto zaten nog twee andere vrienden. Aangekomen op de Broerestraat was de weg zo smal dat een auto uit tegenoverstelde richting niet kon passeren. Tussen de 25-jarige bestuurder en de andere automobilist ontstond een discussie die uitmondde in een mondelinge ruzie. Uiteindelijk stapten beide bestuurders weer in en reden weg. Daarna reed de 23-jarige bestuurder weer achter de 25-jarige man. Op een gegeven moment stopten beide auto en zag de 21-jarige man dat de 25-jarige man en zijn twee andere passagiers hard wegrenden. Dit was niet voor niets was de 23-jarige automobilist kwam met een mes op de inzittende van de auto af. De 21-jarige man rende ook weg maar kon niet voorkomen dat hij met het mes bij zijn schouder werd gestoken. De geweldpleger verdween weer en de politie werd gewaarschuwd.

De gewonde man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen en kon daarna weer huiswaarts keren. De 23-jarige man kon tot op heden niet aangehouden worden en staat gesignaleerd.

Inbraak in auto

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto aan de Amsterdamsestraatweg. Met een goed signalement op zak keken agenten uit naar de autokraker. In de omgeving werd een 30-jarige man uit Utrecht aangetroffen die precies voldeed aan het signalement. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden op gestolen bromfiets

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets zat. Omstreeks 14.20 uur zagen agenten een 19-jarige man uit Utrecht op een bromfiets rijden over het Griftpark. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de bromfiets als gestolen te boek stond. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vuistslag, verdachte aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond kreeg een man zonder enige aanleiding een vuistslag in zijn gezicht. Omstreeks 23.50 uur liep een 57-jarige man uit Utrecht over de Stationstraverse. Zonder enige aanleiding kreeg hij een stomp in zijn gezicht door een 34-jarige man uit Ede. De politie werd gewaarschuwd en de geweldpleger werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij hennep in zijn bezit had. Omstreeks 18.20 uur ging de politie poolshoogte nemen bij een aantal woningen aan de Montevideodreef naar aanleiding van een henneplucht. Agenten troffen aan de achterzijde van een woning een grote zak aan met henneptoppen en een grote hoeveelheid hennepstengels. Een 40-jarige man uit Utrecht was eigenaar van de hennep en werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gepakt op vermoedelijk gestolen scooter

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werden twee personen op een vermoedelijk gestolen scooter aangehouden.

Omstreeks 12.30 uur zagen agenten een scooter rijden op de Leidseweg met hierop twee personen. De agenten zagen dat de scooter nog was voorzien van een oud verzekeringsplaatje. Toen de jongens in de gaten kregen dat er een politieauto achter hun reed, remde de bestuurder hard en renden beiden weg. De scooter viel en bleef liggen op straat. De achtervolging werd ingezet en de 15-jarige bestuurder uit Utrecht kon al snel worden aangehouden en hij werd met de boeien aan een verkeerspaal vastgezet. De agenten gingen vervolgens op zoek naar de andere jongen. Deze jongen, 16-jaar uit Utrecht, werd in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Intussen had de andere jongen kennelijk zijn handen uit de boeien kunnen wurmen en had zich verstopt in de tuin aan de Leidseweg. De agenten zagen de jongen maar hij wilde niet komen. Nadat pepperspray was gebruikt gaf de jongen zich over en kon ook in de politieauto worden gezet. De bromfiets werd inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd omstreeks 08.00 uur een dronken automobilist van de weggehaald. De 32-jarige man uit Nieuwegein werd gecontroleerd op het Zandpad en rook naar alcohol. Hij blies op het politiebureau 700 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Nachtbril

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten een 40-jarige automobilist uit Utrecht rijden over de Balijelaan. Het viel de agenten op dat de man met een zonnebril op reed terwijl de zon toch al enkele uren geleden was ondergegaan. Toen agenten de man aanspraken rook hij naar alcohol en werd aangehouden. Hij blies op het bureau 655 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagochtend werd omstreeks 04.50 uur een dronken automobilist van de weggehaald. De 33-jarige man uit Utrecht werd gecontroleerd op de Vijgeboomstraat en rook naar alcohol. Hij blies op het politiebureau 705 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Beroving vrouw

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een prostituee slachtoffer van een beroving en moest onzedelijke handelingen verrichten. Omstreeks 03.50 uur kwam een onbekende man aan bij een prostituee aan het Zandpad. De man werd binnengelaten en toen de deur dicht ging werd zijn bedreigd met een wapen en moest zij geld afgeven aan de man. Vervolgens moest zij tegen haar wil seksuele handelingen verrichten bij de man. De vrouw wist alarm te slaan en toen een getuige aan de voordeur stond, schrok de man en rende hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Utrecht, 0900-8844.

Gestolen goed terug

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij gestolen goed had aangeboden op een verkoopsite.

Op 17 april werd er ingebroken in een Volkswagen Golf aan de Griftkade in Utrecht. Eerst werd gepoogd de auto helemaal weg te nemen maar toen dit niet lukte werden de stoelen en de achterbank uit de auto gehaald. Deze stoelen waren bekleed met leer. De eigenaar deed aangifte bij de politie.

De eigenaar liet het er niet bij zitten en stroopte verschillende verkoopsites af op zoek naar zijn gestolen goed. Dit met goed resultaat want de man had het sterke vermoeden dat zijn gestolen goed inderdaad te koop werd aangeboden. De politie werd gewaarschuwd en een plan van aanpak werd opgezet.

De eigenaar van de auto maakte de afspraak op vrijdag 25 april op een Industrieterrein in Nieuwegein. Een agent in burger ging mee met de eigenaar van de auto.

Op de afgesproken plaats kwam een 20-jarige man uit Utrecht aanrijden in een Volkswagen Golf. In de auto zaten lederen stoelen gemonteerd. De eigenaar bekeek de stoelen en zag aan een aantal specifieke unieke kenmerken dat dit zijn stoelen waren. Via een vooraf afgesproken teken gaf de eigenaar aan de agent aan dat dit zijn stoelen waren. De agent legitimeerde zich en de 20-jarige man werd direct aangehouden.