Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 27-04-2008

Aanhoudingen voor bedreiging

ZEIST Op de Raadhuisstraat liepen vrijdag rond 21.20 uur de gemoederen hoog op, toen een 44-jarige automobilist uit Veenendaal bij het afslaan afgesneden werd door een andere automobilist. Uit frustratie gaf de Veenendaler een dot gas, waarop de andere automobilist midden op de weg stopte. Vervolgens stapten twee 19-jarige inwoners van Veenendaal uit de auto en bedreigden de automobilist. Ook werd de man in zijn gezicht gespuwd. Van schrik schoot de voet van het slachtoffer van de koppeling, waarop zijn auto tegen de andere auto aanreed. Toen de politie kwam, konden de twee worden aangehouden voor belediging en bedreiging.

Gestolen bromfiets getraceerd

BILTHOVEN Tijdens een surveillance zagen agenten afgelopen vrijdag dat de bestuurder van een scooter in de omgeving van de Kwinkelier door het rode stoplicht reed. Het kenteken werd via de meldkamer nagetrokken, waaruit bleek dat de bromfiets als gestolen te boek stond. Inmiddels hadden de bestuurder en zijn passagier de scooter geparkeerd. Het tweetal werd in een nabijgelegen horecagelegenheid aangetroffen, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Brandjes gesticht

ZEIST Bij de politie kwam zondag rond 04.00 uur de melding binnen van brandstichting van een conifeer aan de Berkenlaan. Getuigen hadden gezien dat twee jongens, waarvan een met een witte broek, weg waren gelopen richting de Dieptetuin. Tijdens het zoeken naar de vermeende daders, troffen agenten nog een in brand staande vuilcontainer en een auto aan op de Burgemeester Korthals Alteslaan. Van de auto was de hoes in brand gestoken. De brandjes konden door de agenten zelf geblust worden.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze brandjes of degenen die verdachte personen hebben gezien, zich te melden via 0900-8844.