Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 27-04-2008

Verkeerscontrole

SOEST- Op vrijdag werd er van 13.45 tot 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Koningsweg. In totaal werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor o.a rijden zonder gordel, rijden met te hoge snelheid en het niet kunnen overgeven van de autopapieren.

Aangehouden met gestolen bril

BAARN- Op zaterdag werd een brillendief aangehouden. Omstreeks 15.30 uur was een 26-jarige man uit Deventer aanwezig in een winkel aan de Oranjestraat. De man bekeek een dure bril van 278 euro en ging hiermee plotseling vandoor. Omstanders en de winkelier gingen achter de man aan. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Alcoholcontrole

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zaterdagavond werd een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties. Op de Westsingel werden 113 bestuurders gecontroleerd, op de Zuidwenk 76 en op de Amersfoortseweg 79. In totaal hadden 5 bestuurders te veel gedronken. De hoogst gemeten bedroeg 380 ug/l. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 23.50 uur werd een 25-jarige man uit Bunschoten aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Agenten hoorden en zagen dat de man wel heel onhandig en met veel gas een parkeervak uitreed aan De Savorin Lohmanstraat. Hij moest blazen en de waarde lag op 580 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.