Politie Haaglanden

persberichten 27 april

Haaglanden, 27-04-2008

Heterdaadje
Den Haag/Scheveningen Een 29-jarige Hagenaar brak zondag 27 april om 04.15 uur een auto nabij het Hubertusviaduct open. Politieagenten die een onderzoek instelden troffen een opengebroken auto aan. De verdachte was in eerste instantie in geen velden of wegen te zien. De man bleek zich te hebben verstopt op de nabij gelegen begraafplaats waar hij werd aangehouden.

Mislukte wisseltruc
Den Haag/Scheveningen Een 44-jarige automobilist uit Leidenschendam trachtte zondag 27 april om 03.40 uur politieagenten te slim af te zijn. De man reed in een politiefuik vanwege een alcoholcontrole. Ruim 400 meter voor de controle plaats stopte hij zijn auto en wisselde van positie met zijn vrouw. De agenten hadden hem echter door en hielden hem alsnog aan. Aan het bureau bleek dat de man niet teveel had gedronken en bleek dat al zijn gedoe voor niets was geweest.

Zwaan bekneld op grote hoogte
Den Haag Politie en brandweer rukten zondag 27 april om 10.30 uur uit naar de Madepolderweg waar een zwaan in moeilijkheden zat. Het dier was kennelijk een boom in gevlogen en zat op circa 10 meter hoogte muurvast tussen de takken. Nadat de brandweer het dier uit zijn benarde positie had bevrijd ontfermde de dierenambulance zich over het gewonde dier.

Agressieve klant
Leidschendam Een 41-jarige Leidschendammer eindigde zijn bezoek aan een snackbar in de cel. De man maakte in het pand amok met de eigenaar en sloeg daarbij glas kapot en vernielde de verlichting. Agenten hielden hem aan. Hij kreeg een proces-verbaal wegens vernieling. Nadat de man was gekalmeerd mocht hij weer gaan.

Man steekt hond neer
Leidschendam De politie hield zaterdag 26 april een 45-jarige Leidschendammer aan op verdenking van bedreiging en dierenkwelling. De man kreeg het aan de Van Ruysdaellaan om nog onduidelijke reden aan de stok met een 48-jarige plaatsgenoot. Hij stak daarbij met een mes zijn hond neer. Een 60-jarige omstander wist zeer accuraat de slagaderlijke bloeding van de hond te stoppen. De dierenambulance ontfermde zich vervolgens over het arme dier. De politie onderzoekt de toedracht.

Dure parkeerbon
Wateringen Een 37-jarige automobilist uit Wateringen kreeg vrijdag 25 april nabij het Vliethof een bekeuring wegens fout parkeren. De man zag nadat hij bij zijn auto terug kwam, de agenten lopen en schold ze uit. De agenten hielden de man aan op verdenking van belediging. Hij kreeg aan het bureau daarvoor een bekeuring van 400 euro.

Politie controleert duinengebied
Monster De politie controleerde samen met de gemeente Westland en de Provincie zaterdag 26 april tussen 10.00 en 14.00 uur het duinengebied nabij Monster. Doel is het voorkomen van bewandeling buiten de officiële paden. Die zijn schadelijk voor het faunabeheer. Loslopende honden veroorzaken schade aan het duingebied. De medewerkers deelden tientallen flyers uit aan bezoekers van het duinengebied. Niemand kreeg een proces-verbaal. De politie blijft de komende periode controleren en gaat dan ook repressief optreden.

Diefstal vanaf bouwterrein
Naaldwijk Een 41-jarige Naaldwijker nam zaterdag 26 april vanaf een bouwterrein aan de Zand- en Waterweg enkele trottoirbanden mee. Hij had daarvoor echter geen toestemming. De man had de banden nodig voor de aanleg van zijn achtertuin. Politieagenten hielden de man aan en gaven hem een proces-verbaal wegens diefstal.

Heldhaftige vrouw redt man
Schipluiden Een 20-jarige rolstoelfietser belandde zaterdag 26 april om 17.40 uur in het water naast de Vlaardingerkade. De man kon kennelijk de bocht niet houden en reed pardoes het water in. Een 49-jarige vrouw hoorde de man roepen om hulp en aarzelde geen moment. Zij sprong het water in om de man te redden. De GGD ontfermde zich vervolgens over de man. Hij hoefde echter niet naar het ziekenhuis.

Man bedreigt portiers
Delft De politie hield zaterdag 26 april om 03.15 uur een 42-jarige Nootdorper aan. De man bedreigde in de Kromstraat enkele portiers. Die riepen de hulp van de politie in. De man kreeg aan het bureau een bekeuring van 200 euro en mocht, na te zijn gekalmeerd, weer gaan.

Met drugs in snackbar
Delft De politie hield zaterdag 26 april om 06.15 uur in een snackbar aan de Van Leeuwenhoeksingel twee Delftenaren aan op verdenking van drugsbezit. De agenten kregen de opdracht om het tweetal te controleren nadat op de camerabeelden een kennelijke overdacht van drugs was waargenomen. Een van de mannen bleek vijf XTC-pillen op zak te hebben en kreeg een bekeuring van 380 euro.

Politie voorkomt openlijk geweld
Delft Een surveillerende politieagent zag zaterdag 26 april om 02.40 uur in de Paradijspoort hoe een 23-jarige Delftenaar werd belaagd door vier jongeren. De man werd daarbij geslagen en getrapt. Hij greep direct in en wist twee belagers (16 jaar) aan te houden. Het andere tweetal wist te ontkomen. De politie onderzoekt de rol van het viertal. De man raakte niet gewond.

Politie zoekt mogelijk slachtoffer(s) schietincident Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoekt een schietincident aan de Van der Hagenstraat. De politie kreeg zaterdag 26 april om 05.00 uur een melding dat er op het parkeerterrein nabij een horecagelegenheid zou zijn geschoten. Uit verklaringen van getuigen en omstanders is het vermoeden dat er mogelijk een of twee personen bij het incident gewond zijn geraakt. Tot op heden is de identiteit van deze mogelijke gewonden niet bekend. De politie wil graag met deze mensen in contact komen en roept hen en eventueele getuigen nadrukkelijk op zich te melden aan Bureau Zoetermeer. Dat kan uiteraard ook telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Op het parkeerterrein troffen de agenten enkele hulzen aan. De politie onderzoekt wat er heeft plaatsgevonden.

Uitgaansgeweld
Zoetermeer Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 26 april om 03.50 uur dat een drietal jongeren (20-21 jaar) een ruit van een winkel aan het Theaterplein kapot sloegen. Zij werden direct aangehouden en konden geen aannemelijke verklaring geven voor hun gedrag. Zij kregen allen een proces-verbaal wegens openlijke geweldpleging.

Bikers achterhalen vandaal
Zoetermeer De politie hield zondag 27 april om 02.10 uur een 18-jarige Zoetermeerder aan. De man trachtte aan het Promenadeplein een horecaparasol omver te trekken. Hij werd direct aangehouden door surveillerende politebikers.

Veroorzaker brand aangehouden
Zoetermeer De politie hield zondag 27 april om 06.15 uur een 21-jarige Zoetermeerder aan op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning aan het Ooievaarsveldblek. De jongenman veroorzaakte brand nabij de slaapkamer van zijn moeder en haar vriend (53 en 63 jaar). Het tweetal kon niet op de normale weg de woning verlaten en besloot via het slaapkamerraam te ontsnappen aan het oplaaiende vuur. De inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten wisten met een geleende trap van de buren het tweetal in veiligheid te brengen. De brandweer bluste de brand. De verdachte zit aan het bureau. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt bekeken of de verdachte moet worden voorgeleid.