Politie Drenthe

Zondag

Assen, 27-04-2008

Campinggast draagt verdachte van diefstal over aan politie ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 28-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden aan de Haar. De politie werd gebeld door mensen die kampeerden op een camping aan de Haar. Een 48-jarige man werd in de vroege ochtend wakker. Zijn tent was open en hij miste spullen. Toen hij buiten ging kijken, waren meerdere tenten geopend en lagen her en der spullen. Samen met vrienden en de beveiliging van de camping is men polshoogte gaan nemen. Ze hebben een 28-jarige man staandegehouden en overgedragen aan de politie. Een tweede verdachte wist te vluchten. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Zijn voertuig, met daarin diverse goederen, is inbeslaggenomen. Onderzocht wordt of de spullen van diefstal afkomstig zijn. Andere gedupeerden worden gevraagd aangifte te doen bij de politie.(BPS 08-131354)

Verlaten plaats ongeval
MEPPEL Een bewoner van de Mr Harm Smeengekade kwam zaterdagmorgen bij de politie. Hij deed melding van vernieling van zijn auto. Iemand had een hek omver gereden en daarachter stond zijn auto die hierdoor beschadigd raakte. De veroorzaker had zich niet gemeld en had geen briefje achtergelaten. Agenten zijn ter plaatse gaan kijken en troffen naast de beschadigde auto van de aangever ook een ander voertuig dat beschadigd was. Het bleek te gaan om de auto van de 28-jarige verdachte. Hij is op het bureau verhoord en bekende de vernieling. Hij was vannacht laat thuis gekomen en had het hek geramd bij het achteruit rijden. Hij wilde de eigenaar niet wakker maken en besloot later die dag de schade te melden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de plaats ongeval. Hij krijgt een bon van 250,-. (BPS 08-131079)

Bekeuring wegens baldadigheid
ASSEN Agenten hebben een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens vernieling. Hij had een ruit vernield aan de Brinkstraat. De jongen kreeg een bon wegens baldadigheid. Hij zegt dat hij probeerde een medewerker van het café te wenken. Hij klopte op het raam met als gevolg dat de ruit barstte. De verdachte is bereid de schade ter vergoeden.(BPS 08-131273)

Huiselijk geweld
ASSEN Een 50-jarige inwoner van Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 44-jarige vrouw hebben geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-131264)
ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige man uit Assen aangehouden wegens mishandeling. Hij zou letsel hebben toegebracht aan de 69-jarige man uit Assen door met een voorwerp te gooien. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Beiden zijn bekenden van elkaar en wonen op hetzelfde adres.(BPS 08-131306)

Aangifte van mishandeling
NIEUW AMSTERDAM Een 16-jarige jongen uit Aalden deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling. Hij zou in een discotheek aan de Vaart ZZ een klap hebben gekregen van een nog onbekende jongen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.(BPS 08-131343)

Man aangehouden wegens bedreiging en mishandeling HOOGEVEEN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een ruzie en bedreiging aan de Melkweg. Een 19-jarige jongen uit Hoogeveen deed aangifte. Hij zou zijn geslagen door een 21-jarige man uit Hoogeveen. Volgens een getuige bedreigde de 21-jarige verdachte de ander met een mes. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij fouillering is een vlindermes aangetroffen en inbeslaggenomen.(BPS 08-131177)

Man aangehouden wegens mishandeling
ASSEN Een 18-jarige man uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een 24-jarige man uit Assen op de Brink hebben mishandeld met een kettingslot. Zowel de aangever als de verdachte was in gezelschap van vrienden. Agenten konden op aanwijzen van vrienden van de aangever kort daarna de verdachte aanhouden. De 18-jarige jongeman is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-131296)

Politie houdt verdachte aan van bedreiging
ASSEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat iemand in elkaar werd geslagen aan de Troelstralaan. De 48-jarige aangeefster uit Assen zou door een groepje van vijf/zes personen zijn bedreigd met een mes en geslagen met een stok. Agenten zijn in de omgeving gaan zoeken en hebben op basis van het signalement een 15-jarige verdachte uit Assen aangehouden en ingesloten voor verhoor. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 08-131322)

Man aangehouden wegens mishandeling vrouw en bedreiging agent EMMEN - De politie heeft een 36-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 33-jarige vrouw. Een surveillerende agent hoorde een vrouw gillen en ging polshoogte nemen bij de woning. De verdachte kwam vervolgens dreigend op de politieagent af. De man negeerde het bevel van de agent om op afstand te blijven. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.(BPS 08-131237)

Zeven mensen aangehouden wegens diefstal fust bier RODEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeven verdachten van diefstal aangehouden. De zeven personen zouden een fust bier hebben gestolen bij een horecegelegenheid aan de Brink. Een beveiligingsbeambte was direct ter plaatse en heeft de zeven overdragen aan de politie. Het gaat om een 19-jarige jongen, een 19-jarige vrouw, een 21-jarige vrouw, een 23-jarige vrouw en een 31-jarige man, allen uit Roden. En een 23-jarige vrouw uit Leek en een 24-jarige man uit Peize. Ze zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 08-131335)

Vervelende man aangehouden
EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Emmen aangehouden. In het centrum troffen ze de man aan met een fles bier in zijn hand. Hij kreeg een verbaal wegens drinken in het openbaar. De man was vervelend en was het er niet mee eens. De agenten zijn verder gereden omdat er een opstootje zou zijn op de Hoofdstraat. De verdachte bonkte toen de agenten wegreden op de politieauto. Kort daarna kwam er een melding dat er in een café problemen waren met een bezoeker. Ter plaatse gekomen bleek het de 25-jarige verdachte wederom te zijn. Hij zou daar een apparaat hebben vernield en gedroeg zich agressief. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij de aanhouding werd pepperspray gebruikt omdat de verdachte zich hevig verzette. Onderweg naar het bureau heeft de verdachte beide agenten bespuugd. Hij is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-131336)

Politie controleert in het verkeer
MEPPEL De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. De controles vonden plaats in Meppel, Havelte, Doldersum en Ruinerwold. Meerdere bestuurders zijn bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid (2x); 1 keer terwijl 51 km/uur te hard werd gereden en 1 keer omdat een motorrijder 45 km/uur te hard reed, het hebben van getinte zijruiten (1x), het niet dragen van een gordel (1x), het niet handsfree bellen (1x), het negeren van een doorgetrokken streep (1x), het negeren van eenrichtingsverkeer 91x) en het fietsen zonder licht (4x). Er is ook gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken.(BPS 08-131224)
MEPPEL Agenten hebben vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige jongen uit Harderwijk. De beginnende bestuurder reed op de A32 met een snelheid van 190 km/uur op de teller. (BPS 08-131220)
HOLLANDSCHEVELD Agenten hebben zaterdagavond op de Riegshoogtendijk met een lasergun gecontroleerd op snelheid. Er zijn tijdens de controle boetes uitgedeeld voor het inhalen terwijl er een inhaalverbod geldt (2x) en voor het overschrijden van de snelheid (6x). De hoogste gemeten snelheid is 88km/uur waar 60 km/uur geldt. Eén van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies deze bestuurder 510 ugl.(BPS 08-131233) ASSEN De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen in Assen gecontroleerd in het verkeer. Twee bestuurders kregen proces-verbaal wegens het rijden zonder gordel en het niet laten voorgaan van voetgangers die al halverwege het voetpad liepen (1x). (BPS 08-131142)

Rijden en lopen onder invloed
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond gecontroleerd aan de Toldijk. Van 30 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.(BPS 08-131213)
KLAZIENAVEEN Een 42-jarige man uit Zwartemeer is zaterdagavond aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij werd op het Van Echtenskanaal NZ aangehouden. Op het bureau blies hij 1235 ugl. (ongeveer 2,84 promille). Tegen hem is verbaal opgemaakt. Ook wegens het rijden zonder rijbewijs.(BPS 08-131187)
COEVORDEN Op zaterdag rond 23.30 uur is een 19-jarige jongen uit Ter Apel aangehouden aan de Parallelweg. Op het bureau blies de beginnende bestuurder 195 ugl. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.(BPS 08-131239) EMMEN Tegen een 44-jarige man uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag proces-verbaal opgemaakt. Hij reed op de Hoofdstraat toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies hij 520 ugl.(BPS 08-131254) COEVORDEN Agenten kwamen in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige man uit Emmen lopend tegen op de N34. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man zat bij zijn vriendin in de auto naar huis (vanuit Coevorden) en onderweg hadden ze ruzie gekregen. Hij is uitgestapt en wilde lopend naar huis. Omdat dit te gevaarlijk was, hebben de agenten de man naar huis gebracht. De Emmenaar kreeg een bon voor openbaar dronkenschap.(BPS 08-131287)

Bromfietser gewond na aanrijding
TYNAARLO Een 16-jarige bromfietser uit Vries raakte zaterdagmiddag gewond aan de Zuidlaarderweg na een aanrijding met een personenauto. De 44-jarige bestuurder van de auto uit Zuidlaren reed vanuit Zuidlaren in de richting van de kruising met de Hunebedstraat. Op de kruising sloeg hij linksaf, maar verleende geen voorrang aan de bromfietser die op dezelfde weg (uit tegengestelde richting) rechtdoor reed. De bromfietser raakte vermoedelijk gewond aan zijn kaak en been. (BPS 08-131190)

Man met bestelbus over de kop
RUINERWOLDE Zaterdagavond rond 23.30 uur raakte een 27-jarige man uit Ruinen gewond aan een ongeval op het Oosteinde. De man reed in een bestelbus en is door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig over de kop geslagen. Hij heeft eerst wat verkeersborden geraakt en al slingerend via een boom over de kop in het weiland beland. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. Van hem is een bloedproef afgenomen om te kijken of hij had alcohol heeft genuttigd.(BPS 08-131302)

Diefstal trekkers
SMILDE/ELIM Zaterdagmorgen werd door twee mensen aangifte gedaan van diefstal van hun trekker. Het gaat om een man uit Smilde en een man uit Elim. Vermoedelijk is de ene trekker tussen vrijdag 13.00 uur en zaterdag 23.00 uur weggenomen. De trekker stond in het weiland aan de Boerenlaan. Het is een Oranje Fiat 780. De schade bedraagt enkele duizenden euros. De tweede tractor is gestolen uit het grasland aan de Compaqnieweg. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.(BPS 08-131068 en BPS 08-131084)

Politie onderzoekt diefstal in winkels
GASSELTERNIJVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij twee winkels aan de Gasselterweg. Het gaat een inbraak bij een bakkerij en een cafetaria. Er is onder meer gelden gevulde koeken weggenomen. De politie onderzoekt de zaken.(BPS 08-131063 en BPS 08-131093)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.