Ingezonden persbericht


Giedo wint ook op zondag in Monza!

Giedo heeft alle reden tot het vieren van een feestje. Na zijn spectaculaire zege in Monza vanaf de achtste plaats op zaterdag, won de P1 Motorsport-coureur op zondag ook de race die hij vanaf pole-position mocht starten. De overmacht was groot, waardoor Giedo zich nu mag rekenen tot de absolute topfavoriet voor het kampioenschap. Een perfect weekend voor Giedo wordt hiermee in stijl afgesloten.

Hoewel Giedo ook de snelste raceronde reed, ging het minder eenvoudig dan zaterdag. "Het was zeker moeilijker dan gisteren", zei hij na afloop. "Omdat er aan het begin van de race een safety car-situatie was, kwam er een herstart, waarbij ik heel laat remde voor de eerste bocht. Daarbij blokkeerde ik mijn beide voorwielen en kreeg ik op beide banden enorme flatspots, waardoor ik erg veel last kreeg van onderstuur in de langzame bochten. Ik heb daarom echt het absolute maximum moeten geven om de rest voor te blijven, maar het is gelukt en ik ben natuurlijk ontzettend blij!"

"Dit is natuurlijk een fantastisch begin van het seizoen. Pole, twee overwinningen en de snelste ronde is meer dan ik op had durven dromen. Als we zo blijven presteren gaat we een geweldig seizoen tegemoet. Ik ga me nu voorbereiden op de race op Spa-Francorchamps, een van de mooiste circuits op de kalender. Hopelijk kunnen we daar onze fantastische vorm behouden."