Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 27 april 2008

Regio Kennemerland, 27-04-2008

Man aangehouden zonder rijbewijs

NIEUW-VENNEP, 26 april Tijdens het surveilleren hielden politiemensen omstreeks 01.40 uur in de Schoolstraat een personenauto staande. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 19-jarige Amsterdammer, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook kon de man zich niet legitimeren. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder rijdt door na ongeval

ZWANENBURG, 25 april Omstreeks 20.20 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee automobilisten. Een 47-jarige Zwanenburger reed over de Troelstralaan. Toen een 41-jarige plaatsgenoot deze weg vanuit de Dennenlaan ook op wilde rijden, ontstond een aanrijding. De 41-jarige automobilist is na de aanrijding doorgereden naar huis, waar de politie hem even later heeft aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol. Bij hem werd na ademanalyse een promillage van 1,47 gemeten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval met letsel

OVERVEEN, 26 april Politieagenten behandelden omstreeks 06.35 uur een ongeluk op de Elswoutslaan. Een automobilist, een 19-jarige Amsterdammer, is door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Hierdoor kwam de auto in de berm terecht, raakte in een slib en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en twee inzittenden, een 18-jarige meisje uit Overveen en een 21-jarige meisje uit Oegstgeest, zijn met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole, rijbewijs van zes bestuurders ingevorderd

VIJFHUIZEN, 25 april De politie heeft tussen 19.00 uur en 22.00 uur op de Drie Merenweg de snelheid van circa 500 voertuigen gecontroleerd. 25 bestuurders reden hier te hard en zij krijgen hun bekeuring thuis gezonden. Van zes bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 172 km/u. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens aangehouden voor diefstal

IJMUIDEN, 25 april De politie kreeg een melding dat omstreeks 20.50 uur uit een tankstation aan de Betelgeuzestraat twee brandblussers waren gestolen en dat de dieven er vandoor waren gegaan. Op basis van het signalement van getuigen kon de politie even later drie jongens aanhouden. Het gaat om IJmuidenaren van 14, 14 en 16 jaar. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De brandblussers zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Man overvallen in woning: getuigen gezocht

HAARLEM, 25 april Omstreeks 23.10 kregen agenten een melding dat een 77-jarige man in zijn woning aan de Schotersingel zou zijn overvallen. Omstreeks 23.00 uur werd bij de man aangebeld. Hij zag een persoon bij de voordeur staan en deed de deur open. Op dat moment drong een man de woning binnen en vroeg om autosleutels. Deze had het slachtoffer niet. Kort daarna verdween de man uit de woning en rende weg, het is niet bekend in welke richting hij wegrende. De politie is op zoek naar getuigen. Een ieder die iets verdachts heeft gezien of andere informatie heeft die kan helpen in dit onderzoek wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900 88 44.

Buschauffeusse bestolen

HAARLEM, 25 april Politieagenten kregen omstreeks 13.30 uur een melding dat een buschauffeusse op de halte Schipholweg was bestolen door een viertal jongens. Zij kwamen bij de halte de bus binnen en probeerden de aandacht van de buschauffeusse af te leiden, waarna één van hen een greep uit de kassa-lade deed. Daarna zijn zij er vandoor gegaan. Op basis van signalementen van getuigen, kon de politie even later twee Amsterdammers van 15 en 17 jaar aanhouden. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900 88 44.

Drie amokmakers aangehouden

HAARLEM, 26 april Politieagenten kregen omstreeks 03.45 uur een melding dat bezoekers van een uitgaansgelegenheid in de Kleine Houtstraat een glas naar een portier zouden hebben gegooid en zich agressief gedroegen. Even later konden agenten drie mannen aanhouden. Het gaat om Haarlemmers van 30, 27 en 42 jaar oud. Een omstander, een 37-jarige plaatsgenoot, begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hij weigerde na meerdere verzoeken weg te gaan en is daarom ook aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht.

Twee relschoppers aangehouden

HEEMSKERK, 26 april Tijdens het surveilleren in de Ruysdaelstraat werden agenten aangesproken door portiers van een uitgaansgelegenheid. Zij vertelden dat een groepje jongeren zich erg vervelend gedroeg. Nadat de agenten de jongeren hadden weggestuurd, ontstond er een vechtpartij tussen een ander groepje jongeren. Een agent zag dat één van de jongeren, een 23-jarige Heemskerker, een ander sloeg en wilde hem aanhouden. De jongen probeerde zich echter aan zijn aanhouding te onttrekken. Na een korte worsteling wisten agenten de jongen te overmeesteren. Hierbij is één van de agenten licht gewond geraakt. Een andere jongen, een 22-jarige Heemskerker, bemoeide zich met de aanhouding en weigerde weg te gaan. Ook hij is aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Baldadige man aangehouden

HAARLEM, 26 april Politiemensen kregen omstreek 03.30 uur een melding dat een bezoeker van een uitgaansgelegenheid aan de Kromme Elleboogsteeg zich vervelend gedroeg. Portiers hadden de man, een 33-jarige inwoner van Santpoort-Zuid, kort daarvoor uit de zaak gezet. De man bleef echter voor de deur staan en weigerde na vorderingen van de politie weg te gaan. Toen agenten de man daarom wilden aanhouden, begon een vriend van de verdachte zich met de situatie te bemoeien. De verdachte begon zich vervolgens tegen zijn aanhouding te verzetten. Na een korte worsteling wisten agenten de man te overmeesteren en is hij overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met dodelijke afloop

BEVERWIJK, 26 april - Op de Bullerlaan ontstond omstreeks 15.00 uur een aanrijding waarbij een invalidewagen (scootmobiel) en een personenauto betrokken waren. De 80-jarige Beverwijkse bestuurder van de invalidewagen is voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de avond is overleden. De 50-jarige automobiliste, afkomstig uit Beverwijk, is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Rijbewijs ingevorderd van drankrijder

OVERVEEN, 27 april - Tijdens een alcoholcontrole op de Bloemendaalseweg is omstreeks 00.45 uur een 34-jarige Amsterdammer aangehouden. Na de ademanalyse blies hij een promillage van 1,38. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

VELSEN-NOORD, 25 april. Omstreeks 22.50 uur kregen politiemensen de melding dat er een dronken man op de Wijkerstraatweg zou liggen en dat hij niet meer reageerde. Ter plaatse troffen agenten een 49-jarige man uit Velsen-Noord aan die te dronken was om op zijn benen te staan. Toen ambulancepersoneel hem wilde controleren, werd hij agressief, waarna hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

IJMUIDEN, 26 april - Politiemensen kregen omstreeks 23.45 uur een melding dat er een vechtpartij zou plaatsvinden in een uitgaansgelegenheid aan de Kanaalstraat. Ter plaatse verklaarde een medewerker van de uitgaansgelegenheid dat hij door een man in zijn gezicht was geslagen. Kort daarvoor had deze man zich zeer vervelend gedragen richting bezoekers en muzikanten in de uitgaansgelegenheid. Even later kon de politie de man, een 39-jarige Alkmaarder, aanhouden. De man is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier mannen aangehouden

HOOFDDORP, 27 april - Tijdens het surveilleren op de Kruisweg hielden agenten omstreeks 03.55 uur een 24-jarige automobilist uit Amsterdam aan. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol was, verzochten ze hem mee te werken aan een blaastest. De man weigerde elke medewerking en daarom besloten agenten hem aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Inmiddels was een tweede personenauto met daarin 3 personen gestopt. Een inzittende hiervan, een 21-jarige Amsterdammer, begon zich met de aanhouding te bemoeien en ging herhaaldelijk tussen een agent en verdachte staan. De man weigerde zich te legitimeren en ook hij werd aangehouden. Toen de agenten bezig waren de man de handboeien om te leggen, kwamen de twee andere inzittenden, een 22-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Amsterdam, uit de auto en begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Om de verdachten op afstand te houden, gaf één van de agenten hen een duw. Daarna begon het duo op het hoofd en de arm van de agent in te slaan. Ook de aangehouden man die half geboeid was, draaide zich om en begon zich recalcitrant te gedragen. Uiteindelijk konden de agenten na enig geweld de verdachten aanhouden en in de transportboeien plaatsen. Zij zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. Op het bureau werkte de eerste verdachte mee aan de blaastest en na de ademanalyse had hij een promillage van 1,27. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Actuele dossiers

* Dossier branden Heemskerk en Beverwijk

landelijke dossiers

* Veiligheid


* Naar boven

Laatst gewijzigd 27-04-2008 14:33 | © Regio Kennemerland | Privacy |
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties