Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 27-04

BREDA, 27 april 2008

Rijden onder invloed

BREDA: De politie zag op zaterdagavond om 21.45 uur een auto over de Kapittelweg rijden. De auto reed erg langzaam en stopte. Bij aanspreken van de bestuurster verklaarde zij dat er geen benzine meer in de auto zat. De vrouw rook naar alcohol en haar werd een blaastest afgenomen. Ze moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit een uitslag bleek van 640 ug/l. Het rijbewijs van de 41-jarige vrouw uit Bavel is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld.

Mannen onder invloed van GHB aangehouden

ETTEN-LEUR: Op zaterdagavond kreeg de politie melding van jeugdoverlast bij de Roode Poort. Om 22.15 zou een grote groep jeugd zich hier hebben verzameld en harde muziek draaien. Bij aankomst trof de politie een man slapend in een auto aan. De 26-jarige man uit Etten-Leur was moeilijk wakker te krijgen en leek onder invloed. In de auto trof de politie een fles met vermoedelijk GHB aan. Deze is in beslag genomen. De man is ingesloten op het politiebureau.

ETTEN-LEUR: Een 22-jarige man uit Prinsenbeek werd op zondagochtend tegen 05.00 uur aangetroffen in zijn auto aan de Aletta Jacobslaan. Een getuige had een onwelwording van de automobilist gemeld bij de politie. De politie trof de man slapend aan in de auto. In het voertuig werd en flesje met vermoedelijk GHB aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man is ingesloten.

Man aangehouden voor vernielingen aan woning ex

BREDA: Omwonenden van de Jacob Romanstraat meldden zondag om 01.00 uur een vernieling bij een woning in de straat. De ex van een 44-jarige bewoonster van de flat had de brievenbus en een ruit van haar woning vernield. De politie trof de 43-jarige man uit Breda aan op de parkeerplaats bij de flat, waar hij zich probeerde te verstoppen tussen geparkeerde autos. De man is aangehouden en ingesloten. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Het was een drukke nacht in het uitgaanscentrum. Er was veel publiek op de been. De politie heeft een aantal aanhoudingen verricht. De politie kon bij enkele beginnende opstootjes ingrijpen waardoor het niet escaleerde.

Om 01.00 uur werd een 16-jarige inwoner van Terheijden aangehouden in de Visserstraat. De jongen was in een horecagelegenheid betrapt op het bezit van GHB. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De politie zag om 03.00 uur een 15-jarige jongen uit Breda iemand in het gezicht slaan op de Haven. Hierdoor ontstond een opstootje. De jongen is aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Om 03.10 uur hield de politie op de Nieuwe Prinsenkade een 26-jarige man uit Naaldwijk aan. De man zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij en hierbij iemand met een fles op het hoofd hebben geslagen. De benadeelde heeft hiervan geen aangifte gedaan. De man is na verhoor op zondagochtend in vrijheid gesteld.
Om 03.20 uur ontstond er een vechtpartij in de Vismarktstraat. Bij aankomst van de politie werd een 23-jarige Bredanaar aangewezen als degene die meerdere malen had geprobeerd mensen te slaan. De man gedroeg zich agressief en is aangehouden om verdere escalatie te voorkomen. Na verhoor is hij op zondagochtend in vrijheid gesteld. Om 03.25 uur zijn een 31-jarige Bredanaar en een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze sloegen zonder enige reden voorbijgangers. Een 18-jarige Bredanaar deed aangifte. Hij hield een zwelling en een snee in het gezicht over.
Om 03.40 uur werd een 24-jarige man uit Poeldijk aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij viel iemand aan en is op de Haven aangehouden.
In de Reigerstraat ontstond even na 04.00 uur een vechtpartij in een eetgelegenheid. De politie zette twee diensthonden in. Een grote groep mensen was op straat aanwezig en de sfeer was onrustig. Een man werd aangehouden nadat hij een politieman in zijn arm kneep. Hij is aangehouden en wilde zijn naam niet opgeven. De man is ingesloten voor onderzoek. Een 18-jarige man uit Breda is aangehouden toen hij met voorwerpen naar politiemensen gooide. Een 18-jarige man uit Gouda gedroeg zich opruiend tijdens de ongeregeldheden en jutte mensen op tegen de politie. Hierbij was de politie genoodzaakt het publiek op een afstand te houden met de wapenstok. Ook liep hij hard en met opzet tegen een politieman aan. De man is aangehouden in de Reigerstraat. De man is ingesloten.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Aanhouding voor huisvredebreuk en vernieling

BREDA: De politie hield op zondagochtend om 06.20 uur een 31-jarige man aan. De man had zijn ex-vriendin bedreigd en huisvredebreuk gepleegd in haar woning. Ook had de man een ruit vernield. Reden hiervoor was onenigheid met betrekking tot het zoontje van de beide betrokkenen. De man zou hebben geprobeerd het kindje mee te nemen. De 37-jarige vrouw deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

Man geraakt door kogeltje

BREDA: Op zondag was omstreeks 01.30 uur een 18-jarige man uit Hedel met wat bekenden aanwezig op een pleintje aan de Lage Kant. De groep van zes jongeren waren aan het voetballen. De man voelde plotseling een hevige pijn in zijn nek en viel op de grond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat er een kogeltje in zijn nek zat. Het kogeltje is operatief verwijderd in het ziekenhuis. De man zal geen blijvend letsel overhouden. De politie heeft aangifte opgenomen van de man en stelt een onderzoek in.

Man ernstig gewond bij ongeval

BREDA: Op zaterdagavond gebeurde er om 19.45 uur een ongeval op de Bouvignelaan. Een 35-jarige automobilist reed in de richting van Breda, toen hij uit de bocht vloog. Hij kwam aan de rechterzijde tegen een boom terecht. De auto begon hierna te tollen en raakte de auto van een 68-jarige Bredanaar, die vanuit de tegenovergestelde richting aan kwam rijden. Ook deze auto raakte van de weg. De 35-jarige man raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De man is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd geopereerd.
De 68-jarige man voelde druk op zijn borst en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongevalanalisten hebben een sporenonderzoek gedaan om de precieze oorzaak van het ongeval vast te stellen. De voertuigen zijn getakeld. De gemeenten Breda heeft gezorgd voor reiniging van het wegdek.

Auteur: Inge Rijgersberg