Politie Zuid-Holland-Zuid

27/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 27-04-2008 o Persberichten district I

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING IN HET VERKEER
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is zaterdag 26 april eind van de middag aangehouden op de Handelskade. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige jongeman uit Dordrecht na een verkeersconflict. Deze jongeman zat als bijrijder bij zijn 20-jarige vriend in de auto. Ze reden op de Laan der Verenigde Naties. Op de kruising met de Handelskade sloegen ze rechtsaf om de Handelskade op te rijden. Uit tegenovergestelde richting kwam over het fietspad gelegen naast de Laan der VN de 45-jarige man op de scooter aangereden. Op het kruisingsvlak toeterde de automobilist omdat de scooterrijder door rood zou rijden. Het gevolg was dat de 45-jarige man schreeuwend en gebarend de auto achterna ging. De automobilist stopte waarna het mis ging. De 19-jarige bijrijder kreeg een stomp op zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis voor eerste hulp. Collegas van de Marechaussee die in de buurt waren, waren getuigen en hielden de man aan waarna die werd overgedragen aan de politie. De verdacht werd na verhoor weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

12-JARIGE BESTOLEN VAN SPORTTAS
DORDRECHT Een 12-jarige jongen uit Dordrecht is zaterdagmiddag 26 april rond het middaguur beroofd van zijn sporttas. De knul liep na een voetbalwedstrijd aan de Smitsweg richting huis richting de wijk Sterrenburg. In het parkje achter de
Heimerstein/Remmerstein/Hellenburg kwam hij twee jongens tegen die plotseling zijn sporttas eisten. Een van hen rukte de tas uit de handen van de 12-jarige waarna beiden wegrenden in de richting van de Slangenburg. In de tas zaten naast sportkleren ook een portable playstation en een mobieltje. De geschrokken jongen ging na het incident naar huis waarna hij met zijn moeder aangifte deed bij de politie.
Mogelijk zijn er getuigen die iets van dit incident gezien hebben in het parkje achter de Heimerstein/Remmerstein/Hellenburg. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Noordendijk/Nieuwe Noordpolderweg heeft zaterdagmiddag 26 april een aanrijding plaatsgehad tussen een bedrijfsbus en een snorfietser. De snorfiets werd bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Papendrecht, achterop had zij een 19-jarige vriendin uit Dordrecht zitten. De twee reden over de Noordendijk richting Groenenzoom. De bedrijfsbus bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland kwam op dat moment vanaf de Noordpolderweg. Zij wilde richting Noordendijk. Op eerdergenoemde kruising gaf zij geen voorrang aan de snorfiets. De bestuurster hiervan remde krachtig om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor vielen de twee en schoven door tegen de bus aan. Ze werden onderzocht door ambulancepersoneel maar het bleek gelukkig mee te vallen. Alleen de 19-jarige passagiere liep een pijnlijke hand op.

VROUW LASTIGGEVALLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 43-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht is zaterdagmiddag 26 april rond de klok van 15.15 uur lastig gevallen door een onbekende jongen in de straat Zwanebloem. De vrouw liep haar hond uit te laten en merkte dat de jongeman meerdere keren rakelings langs haar reed op de fiets. Op de Zwanebloem probeerde hij haar te betasten. De vrouw begon te schelden waarop de knul hard weg fietste verder de Zwanebloem in richting Zonnestein. Het zou gaan om een blanke jongen, ongeveer 16 jaar oud, bruin haar met een kuif. Hij droeg die dag een lichtgrijze joggingbroek, zwarte jas, oude gympen en verplaatste zich op een oude fiets.
Mogelijk heeft iemand iets gezien van dit incident of is er iemand die aanslaat op het signalement. Getuigen worden verzocht dit te melden via 0900-8844 (lokaal tarief)

100 DAGEN TEGOED
DORDRECHT De politie heeft zaterdag 26 april eind van de middag een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Jan van Brakelstraat. Hij werd gezocht door de politie in verband met een openstaande gevangenisstraf van 100 dagen. Hij ging mee en zal zijn straf uitzitten.

BOOS
DORDRECHT De politie heeft zaterdagavond 26 april een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij beledigde op het Damplein stadswachten die op dat moment zijn fiets zonder slot wilden controleren. De knul legde uit dat het zijn fiets was maar de stadswachten wilden checken of de fiets van diefstal afkomstig was. De tiener werd daarop boos en beledigde de stadswachten. Hij werd daarop aangehouden maar verzette zich hiertegen. Dit alles vond plaats nabij de kermis die momenteel gaande is op het Damplein. De knul werd na verhoor weer heengezonden. Zijn fiets zal alsnog worden gecontroleerd.

VERDACHT VAN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagavond 26 april een 26-jarige Pool aangehouden in een woning in de Colijnstraat. De man was dusdanig onder invloed van alcohol dat hij bedreigingen had geuit naar anderen in de woning. De huisbaas trok aan de bel bij de politie die de man aanhield en insloot. Na ontnuchtering werd hij zondagochtend verhoord maar kon zich niets meer herinneren. Hij kreeg bij vertrek een dagvaarding mee.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT De politie heeft zaterdagavond 26 april een 30-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Uranusstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij werd boos op zijn aanstaande ex-vrouw en zou haar toen hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer deed aangifte, de verdachte is in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS BEGINNEND BESTUURDER INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT Bij een alcoholcontrole in Zwijndrecht op de Develsingel is in de nacht van zaterdag 26 april op zondag 27 april een 20-jarige jongeman uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij moest blazen en daar kwam een promillage van 1,2 uit terwijl de grens voor beginnend bestuurder op 0,2 promille ligt.

.