Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 27-04

BERGEN OP ZOOM, 27 april 2008

27 aanhoudingen bij verkeerscontrole aan de grens

PUTTE/ STABROEK: De politie van het team Bergen op Zoom Woensdrecht hield inde nacht van zaterdag op zondag in samenwerking met de Belgische politie, het Verkeershandhavingsteam en de Koninkelijke Marechaussee een alcoholcontrole. Dit gebeurde in de grensstreek in Putte aan de Antwerpsestraat en in Stabroek aan de Kapelsestraat. Er zijn bijna 340 bestuurders gecontroleerd. Hiervan zijn er 27 aangehouden. Er zijn 12 rijbewijzen ingevorderd. Tweemaal werd een sepot opgemaakt. Uit ademanalyses kwamen uitslagen tussen de 170 en 820 ug/l.

Man aangehouden voor bedreiging met bijl

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op zaterdag tegen 16.00 uur melding van bedreiging aan de Prinses Margrietlaan. Een 36-jarige man meldde dat hij door een buurman was bedreigd met een bijl. De politie nam aangifte van hem op en hij verklaarde te zijn bedreigd n.a.v. een conflict over geluidsoverlast. De 62-jarige buurman werd als verdachte aangehouden. Ook werd er een bijl in beslag genomen. Hij gaf de bedreiging toe en verklaarde al langere tijd last te hebben van de geluidsoverlast van de buurman. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een dagvaarding.

Bestuurder onder invloed aangehouden na ongeval

STEENBERGEN: De politie hield op zaterdagmiddag rond 16.30 uur een 54-jarige man uit Steenbergen aan voor rijden onder invloed. Eerder was een melding binnengekomen van een aanrijding, waarbij men het niet eens was over de schuldvraag. De 54-jarige man verklaarde de bocht naar rechts te willen nemen, een parkeerplaats op, toen er uit tegenovergestelde richting een auto de parkeerplaats af reed. Er ontstond een aanrijding tussen de man en de 22-jarige automobiliste uit Steenbergen. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau, waar uit een ademanalyse een uitslag van 775 ug/l kwam. De automobilist kreeg een rijverbod van 9 uur enb zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie hield op zaterdag even na 22.00 uur een 47-jarige man uit Oudenbosch aan in zijn woning in de wijk Albano. De man had tijdens een ruzie in de woning zijn 29-jarige vriendin uit Oudenbosch mishandeld door haar in het gezicht te slaan. Ook had hij vernielingen in de woning aangericht. De politie nam aangifte op van de vrouw en sloot de verdachte in.

WILLEMSTAD: Ook een 44-jarige man uit Willemstad werd in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 36-jarige vriendin in het gezicht geslagen en aan haar haren getrokken. Ook had hij apparatuur in de woning vernield. De politie nam aangifte op van de vrouw en de verdachte is ingesloten.

Man probeert aanhouding te voorkomen

ROOSENDAAL: De politie zag op zaterdag tegen 23.30 uur een bekende drugsrunner lopen op de Boulevard. De man gedroeg zich verdacht en de politie besloot hem te volgen. Hij had een kort gesprek met een voorbijganger en de politie besloot hem staande te houden. De man ging snel een woning aan de Boulevard in. De politie snelde achter hem aan naar binnen, maar de man duwde de deur dicht, waardoor een politieman tussen de deur kwam. De 31-jarige man uit Roosendaal is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Tijdens zijn aanhouding en insluiting beledigde hij de politiemensen.

Tweetal aangehouden na onenigheid

FIJNAART: De politie kreeg zondag om 03.15 uur melding van een vechtpartij in de Voorstraat. Er stond een groep jongeren op straat, die een conflict met elkaar hadden. Hierbij werd over en weer wat geduwd. De politie verzocht de jongeren zich te verwijderen. Een 18-jarige man uit Fijnaart weigerde dit en beledigde een politiemedewerker. Hij is hierop aangehouden. Een 20-jarige man uit Fijnaart probeerde de aanhouding te verhinderen en beledigde de politiemensen. Ook hij is aangehouden en ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg